Koliko dugo možete koristiti AirPodse?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JASNO je da nema potrebe da mijenjate svoje AirPodse čim izađe novi model. No, koliko ćete ih dugo moći koristiti prije nego što ih budete morali zamijeniti? Koliko će dugo trajati vaši AirPodsi, primarno ovisi o baterijama modela koji koristite. Naime, najraširenije litij-ionske ćelije u AirPodsima imaju ograničenu količinu energije koju primaju i prenose.

Vjerojatno će vas uredno služiti tri godine

Prema studiji o životnom vijeku litij-ionskih baterija, potpuno napunjena jedinica u skladištu će trajati jednu do dvije godine prije nego što joj se smanji kapacitet. No, korisnicima AirPodsi ne stoje u skladištu, što znači da će baterija početi slabjeti brže.

Slabljenje baterije događa se zbog propadanja litijevog plaka, do čega dolazi nakon određenog ciklusa punjenja. Najbolju izdržljivost pokazale su baterije čiji se kapacitet smanjio na 80% nakon otprilike 400 ciklusa, piše LifeWire.

Ako svoje AirPodse punite svaki drugi dan, počet ćete primjećivati značajno manji kapacitet nakon otprilike 27 mjeseci. Međutim, to ne znači da ih više nećete moći koristiti. Rezultati su pokazali da baterije zadržavaju 50% kapaciteta do otprilike 475 ciklusa punjenja, što je 31 mjesec uz punjenje svaki drugi dan. Nakon toga baterija će slabjeti brže.

Općenito, uz redovito korištenje, vjerojatno možete očekivati tri godine urednog rada svojih AirPodsa prije nego što ih budete trebali zamijeniti.

Pročitajte više