"Korisnici Androida su sje*ani": Ovo je proces narudžbe Vision Pro uređaja u SAD-u

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE će u Americi za nešto manje od mjesec dana pustiti u prodaju dugo očekivani uređaj za proširenu stvarnost Vision Pro, a sada je isplivao proces prednarudžbe za njega. I po svemu sudeći, neće biti ni brz ni jednostavan. Prednost će imati postojeći Appleovi korisnici, a oni koji to nisu možda ga neće ni uspjeti kupiti. 

>> Apple Vision Pro u prodaji od 2. veljače u SAD-u. Evo kada bi trebao stići u Europu

Potreban je iPhone ili iPad s Face ID-jem

Kako prenosi 9To5Mac, Apple je poslao e-mail podsjećajući kupce na početak predbilježbe te je opisao proces. 

"Imajte iPhone ili iPad s Face ID-jem u blizini. Kada naručite Apple Vision Pro, morat ćete skenirati svoje lice iPhoneom ili iPadom s Face ID-jem. To nam pomaže u određivanju prave veličine Light Seala i traka za glavu, koji vam omogućavaju precizno pristajanje.

Provjerite je li vaša aplikacija Apple Store ažurna. Za skeniranje lica trebat će vam najnovija verzija aplikacije Apple Store, koja je postala dostupna 11. siječnja."

Korekcijska stakla

Zatim se osvrnuo na korekcijska stakla. Apple kaže da će se ona naručivati ​​nakon kupnje uređaja, i to tako što će kupac morati poslati nalaz.  

"Imajte pri ruci svoj nalaz za vid. Budući da je Apple Vision Pro dizajniran za nošenje bez naočala, udružili smo se sa ZEISS-om kako bismo izradili prilagođene optičke umetke koji odgovaraju većini nalaza. Kada naručite, postavit ćemo vam nekoliko kratkih pitanja kako bismo saznali trebate li optičke umetke. Ako tih trebate, nakon uplate prenijet ćete važeći nalaz bez isteka od američkog oftalmologa."

X je pun reakcija

"Ha, ha, ha, ha. To će biti takvo sranje", "Korisnici Androida su sjebani ako ne promijene uređaj", "Moraš kupiti najnoviji iPhone da kupiš uređaj", neki su od komentara na X-u (Twitteru). 

Apple će imati i demonstracije Vision Pro uređaja u svojim trgovinama u Americi tijekom vikenda lansiranja, počevši od petka, 2. veljače. 

Predstavljen je prošlog lipnja

Podsjećamo, Vision Pro je predstavljen na 2023 Worldwide Developers konferenciji prošlog lipnja. Radeći na novom visionOS-u, uređaj poput skijaških naočala nudi impresivno sučelje, kojim se u potpunosti upravlja rukama, očima i glasom korisnika. 

Vision Pro također ima Appleov M2 čip, kao i novi R1 čip. Uređaj ima 256 GB prostora za pohranu, prostorni zvuk i micro-OLED tehnologiju za pakiranje 23 milijuna piksela u dva zaslona. Košta 3500 dolara. 

Pročitajte više