"Košta više nego što zaradim u godini": Hublot i Depeche Mode predstavili novi sat

Foto: hublot.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ŠVICARSKI proizvođač satova Hublot i bend Depeche Mode predstavili su novo ograničeno izdanje sata - Spirit of Big Bang Depeche Mode. Sat odaje počast posljednjem albumu britanskog benda, nazvanom po latinskoj frazi Memento Mori (Sjeti se da si smrtan). Ograničeno izdanje sata reflektira tu poruku, kombinirajući je istovremeno s vrhunskim urarstvom.

"Kroz ovu suradnju Hublot i Depeche Mode nastavljaju svoju misiju prikupljanja sredstava za Conservation Collective, globalnu dobrotvornu organizaciju koja ujedinjuje mrežu regionalnih filantropskih zaklada koje rade na zaštiti, očuvanju i obnovi prirodnih okoliša", ističe Hublot. 

U potpunosti crne boje

Novi model je potpuno crne boje, karakterizira ga keramičko kućište promjera 42 mm. Ispod safirnog stakla, crno premazani brojčanik ispunjen je malim crnim keramičkim kuglicama koje simbolično teku naprijed-nazad kako se zglob pokreće.

Brojčanik je ukrašen lubanjom i spomenutim pješčanim satom koji simbolizira protok vremena. Na vrhu se nalazi ime Hublot, dok na dnu stoji crveni DM. Sat pokreće automatski kalibar HUB1710 s rezervom snage od 50 sati.

Automatski mehanizam u potpunosti je vidljiv kroz staklo na poleđini kućišta, gdje je također istaknuto ime benda. Sat dolazi s dva remena: jednim od recikliranih materijala i drugim od crne gume.

Ograničeno izdanje od 100 primjeraka uključuje posebnu kutiju s vinil singlom Wagging Tongue Depeche Modea, dostupnim samo u ovom setu. Cijena sata je 35.400 eura, a možete ga vidjeti ovdje

"Izgleda odlično", "Jako kul, ali cijena je pretjerana", "Prekrasan", "Samo za bogate fanove", "Ovi ljudi koji se žale neka odskrolaju dalje. Sat košta više nego što zaradim u godinu dana. No svejedno mu se divim", "Kome trebaju dva bubrega?", "Definitivno nije za mase", "Prekrasan sat", neki su od komentara na Instagramu. 

Depeche Mode osnovan je 1980. godine

Depeche Mode, osnovan 1980. godine u Basildonu u Essexu, izdao je 15 studijskih albuma, sedam koncertnih albuma, 10 kompilacijskih albuma, 16 box setova i 60 singlova tijekom proteklih 40-ak godina.

Originalnu postavu činili su Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher i Vince Clarke, dok bend trenutno čine Gahan i Gore. Bend je poznat kao pionir synth-popa i elektroničke glazbe, s velikim utjecajem na razvoj elektroničke i alternativne glazbe.

Stekli su međunarodnu slavu sredinom 1980-ih s hitovima poput Enjoy the Silence i Personal Jesus, postavši jedan od vodećih bendova na svjetskoj glazbenoj sceni kroz albume kao što su Violator i Songs of Faith and Devotion.

Pročitajte više