Kozmetički div nakon 19 godina zatvara svoja vrata

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON 19 godina rada, kozmetička trgovina Feelunique se zatvara. Službeni datum prestanka rada je 3. travnja 2024. Feelunique su osnovali Richard Schiessl i Aaron Chatterley, poduzetnici iz Jerseyja. Osnovan 2005., Feelunique je izrastao u najvećeg europskog online prodavača kozmetike.

Kupila ih je Sephora

Još u srpnju 2021. Feelunique je kupila Sephora, francuska kozmetička trgovina koju posjeduje LVMH. U ugovoru vrijednom 132 milijuna funti, kupili su online trgovinu i tri trgovine na Kanalskim otocima.

Sephora ima preko 2600 trgovina u 35 zemalja te drži proizvode brojnih popularnih i uglednih brendova. Martin Brok, izvršni direktor Sephore izjavio je: "S veseljem želimo dobrodošlicu Feelunique timovima u Sephora obitelj."

"Sephora je legendarni trgovac prestižnih brendova u Europi", izjavila je Sarah Miles, izvršna direktorica Feelunique nakon kupnje, prenosi Retail Gazette. "Veselimo se zajedničkom radu."

Pročitajte više