Kupila LG kombiniranu perilicu i sušilicu pa požalila

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KADA je u pitanju pranje rublja kod kuće, većina nas koristi dva odvojena uređaja: perilicu za pranje odjeće i sušilicu za sušenje. No, sigurno ste se nekada zapitali isplati li se kupiti kombinirane perilice i sušilice rublja.

Iako ideja jednog uređaja koji bi obavljao i pranje i sušenje rublja zvuči praktično, nedavni viralni TikTok video sugerira da možda trebate razmisliti prije nego što spojite ove uređaje u jedan.

@stayseebee

We bought two units… two different brands. One of them won’t dry the clothes, and this one is leaking water everywhere! Time to return them!

♬ original sound - StacyB 🖤

Popularna kreatorica sadržaja, poznata kao Mom Life Stacy B (@stayseebee), postala je viralna nakon što je podijelila video u kojem pokazuje svoju novu LG WashCombo All-in-One perilicu-sušilicu rublja. Stacy je željela uređaj koji bi mogao obavljati i pranje i sušenje rublja, ali je naišla na probleme kada je primijetila da se u njezinoj ostavi nakupila voda.

Video je postao viralan, s više od 7.2 milijuna pregleda, a taj broj stalno raste. U videu se jasno vidi kako voda curi iz ladice za deterdžent, dok tekst na ekranu poručuje: "Rekli su da nabavim višenamjensku perilicu i sušilicu." Kamera zatim snima pod, gdje je postavljen ručnik kako bi upio vodu koja je iscurila.

Mnogi su u komentarima ispod videa sugerirali Stacy da razmotri druge marke, dok su neki izrazili zadovoljstvo istom perilicom.

Jedan korisnik je napisao: "Imamo LG perilicu rublja i radi besprijekorno već 2 godine. Ovo može biti ili greška korisnika ili neispravan uređaj."

Druga korisnica je savjetovala Stacy da u potpunosti izbjegava LG, rekavši: "LG bi trebao ostati pri televizorima", "Imam Miele perilicu i sušilicu combo i radi odlično", napisala je treća.

Što kažu recenzije?

Portal Daily Dot je istražio nekoliko recenzija korisnika na internetu. Izvješće CBS Essentials o LG WashCombo uređaju ne ističe izričite probleme s curenjem, već naglašava važnost redovitog čišćenja filtra za dovod vode, smještenog u donjem lijevom kutu uređaja. Taj filter služi za hvatanje sitnih predmeta poput gumba ili kovanica, a njegovo nečišćenje može rezultirati začepljenjem cijelog WashCombo uređaja.

U izvješću se također navodi da su neki korisnici uspjeli oprati i osušiti rublje nekoliko puta, pri čemu je odjeća bila potpuno suha nakon ciklusa.

Pritužbe na kombinirane perilice-sušilice rublja češće su u Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi nego u Sjedinjenim Državama, gdje su takvi uređaji češći u upotrebi. Članak u Quartzu istražuje široku primjenu ovih kombiniranih uređaja i iznosi mogućnost njihove potencijalne neučinkovitosti.

Novinarka Jessica Furseth u članku za Curbed navodi da "tipična britanska kombinirana perilica-sušilica ... izgleda kao sjajan izbor sve dok ne shvatite da dio sa sušilicom zapravo ne radi - a to znaju svi koji tamo žive".

Pročitajte više