LEGO ima nove Harry Potter setove: Stigao je Hogwarts Express i adventski kalendar

Foto: lego.com/lstore.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SA SVIH strana trgovine nas podsjećaju da se bliži blagdansko vrijeme. U prodaji se već mogu pronaći prvi adventski setovi i božićni pokloni, od onih kozmetičkih pa do LEGO noviteta i adventskih kalendara.

Iako bi neki mogli reći da je još uvijek prerano za spominjanje blagdana, oni vrlo brzo dođu te je dobro na vrijeme pripremiti poklone ili barem napraviti šoping-listu. 

Izdvojili smo neke od najnovijih LEGO Harry Potter setova poput kolekcionarskog izdanja Hogwarts parnog vlaka kao i Harry Potter adventskog kalendara, ali i postojeće LEGO Harry Potter setove koji su idealan poklon za male i velike ljubitelje knjiga i filmova.

Hogwarts Express - kolekcionarsko izdanje

Cijena i gdje možete kupiti set: 3767.17 kn (499.99 €), Lego Store

Najnoviji dodatak LEGO Harry Potter kolekcije je nova edicija Hogwarts Express parnog vlaka, kolekcionarsko izdanje. Ovaj spektakularan projekt za slaganje, ali i za izlaganje, za odrasle entuzijaste Harryja Pottera sastoji se od čak 5129 dijelova. 

Napravljen je tako da lokomotiva ima detaljnu donju stranu i polugu na vrhu koja uzrokuje ljuljanje vlaka uz kretanje parnog vlaka, a dodatni vagon nosi zalihe ugljena za lokomotivu.

Putnički se pak vagon sastoji od tri odjeljka, od kojih svaki prikazuje određenu scenu: kada se Harry, Ron i Hermiona susretnu u prvom filmu serije; kada profesor Lupin spasi Harryja od Dementora u trećem filmu i kad Luna spasi Harryja od Dracove čarolije u šestom filmu.

Model također prikazuje platformu 9¾ na kolodvoru King's Cross, gdje odrasli Harry i Ginny čekaju sa svojom djecom, Lily, Jamesom i Albusom, spremni za Albusovo prvo putovanje nevjerojatnim Hogwarts Expressom.

Harry Potter adventski kalendar

Cijena i gdje možete kupiti set: 286.24 kn (37.99 €), Lego Store

O LEGO Harry Potter adventskom kalendaru smo nedavno pisali, dio je od ukupno pet najnovijih adventskih kalendara koje je LEGO izbacio za predstojeće blagdane. 

U ovom kalendaru svaki dan se otvaraju vratašca sa skrivenom Harry Potter igračkom. U setu se nalazi i sedam figurica poput Harryja Pottera, Siriusa Blacka, Plačljive Myrtle, Lorda Voldemorta, Horacea Slughorna, Nymphadore Tonks i Nevillea Longbottoma, ali i kultni predmeti iz filmova o Harryju Potteru. 

Harry Potter Hogwarts - Kolekcionarsko izdanje (76391)

Cijena i gdje možete kupiti set: 2260.27 kn (299.99 €), Lego Store

Set je svojevrstan hommage čarobnjačkom svijetu, stvoren imajući na umu odrasle ljubitelje Harryja Pottera. Uključuje ikonične artefakte: Harryjev štapić i čaše, poslužavnik s napicima, dnevnik Toma Riddlea, Zlatni snič, maramu Hogwarts, Hedwig s pozivnicom za Hogwarts i drugo.

Uključuje i tri ekskluzivne zlatne minifigure za godišnjicu: Albusa Dumbledorea, Minervu McGonagall i Rubeusa Hagrida kao i stalak ukrašen pločicom koja slavi 20 godina LEGO Harryja Pottera.

Grimmauldov trg br. 12

Cijena i gdje možete kupiti set: 1054.75 kn (139.99 €), Lego Store

Na izgled obična zgrada je zapravo skriveno sjedište Reda feniksa. Zgrada na dva kata savršena je za pustolovine, ali i spektakularne scene iz filmova o Harryju Potteru. 

U ovom setu možete vidjeti sobu Siriusa Blacka, obiteljsko stablo Blackovih na zidu kao i druge magične lokacije. 

Vrištava daščara i napadačka vrba

Cijena i gdje možete kupiti set: 753.37 kn (99.99 €), Lego Store

Tajni prolaz vodi do Vrištave daščare gdje Ron čeka da ga se spasi. Napadačka vrba mlatara i grabi Hermionu, a Harry pokušava spasiti prijatelja. Pun je mjesec, što znači da će se Lupin pretvoriti u vukodlaka.

S ovim setom možete sudjelovati u poznatim scenama iz filma Harry Potter i zatočenik Azkabana.

Hogwarts: Dumbledoreov ured

Cijena i gdje možete kupiti set: 753.37 kn (99.99 €), Lego Store

Magija se nalazi u svakoj prostoriji u Hogwartsu s Harryjem, Hermionom, Dumbledoreom, Snapeom, Filchem i Madame Pince. U Dumbledoreovu uredu sito sjećanja otkriva skrivena sjećanja malog Fawkesa koji ustaje iz pepela.

Harry se pak skriva plaštem nevidljivosti da potajno posjeti zabranjeni dio knjižnice u kojem knjige oživljavaju.

Dvorac Hogwarts

Cijena i gdje možete kupiti set: 3541.14 kn (469.99 €), Lego Store

Ovaj LEGO Harry Potter kolekcionarski set ima preko 6000 komada i obiluje najzanimljivijim detaljima iz serije o Harryju Potteru. U njemu ćete otkriti kule, tornjeve, odaje, učionice, stvorenja, Whomping Willow, Hagridovu kolibu, plus mnoge druge kultne značajke.

Hedviga

Cijena i gdje možete kupiti: 338.98 kn (44.99 €), Lego Store

Slavna sova Hedvige iz filmova o Harryju Potteru. Model od kocaka s rasponom krila od više od 34 cm i 630 dijelova prikazan je u letu kako dostavlja Harryjevo pismo za upis u Hogwarts. 

Fawkes, Dumbledoreov feniks

Cijena i gdje ga možete kupiti: 338.98 kn (44.99 €), Lego Store

Inteligentan feniks Fawkes iz filmova o Harryju Potteru. Dojmljivi model od 597 dijelova nije samo nevjerojatan za slaganje i izlaganje nego se može i kretati. Ima ručicu na stražnjoj strani uz pomoć koje krila mogu zamahivati gore-dolje.  

Čarobnjački šah u Hogwartsu

Cijena i gdje ga možete kupiti: 527.34 kn (69.99 €), Lego Store

Ovaj set je kombinacija društvene igre ​​s čarobnom igrom uloga za ljubitelje popularnih filmova i knjiga. 

Hogwarts: kočija i testrali

Cijena i gdje možete kupiti: 165.68 kn (21.99 €), Lego Store

U ovom setu ulazite u Zabranjenu šumu s Harryjem Potterom i Lunom Lovegood, gdje ćete sresti odraslog i malog testrala koji traže hranu među drvećem.

Pročitajte više