LEGO predstavio novi nostalgičan set. Ljudi pišu: "Nevjerojatno"

Foto: lego.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LEGO Grupa i Polaroid predstavili su nostalgičan set koji vjerno replicira izgled Polaroidovog OneStep SX-70 fotoaparata. Set je izvorno osmišljen od strane ljubitelja LEGO-a Marca, poznatijeg pod imenom Minibrick Productions (@minibrickYT). 

Set se sastoji od 516 dijelova i uključuje mnoge značajke dizajna koje su originalni fotoaparat OneStep učinile popularnom među obožavateljima. U njega je također uključen paket Polaroid Time-Zero Land Film koji se može sastaviti i tri LEGO Polaroid ilustrirane 'fotografije'. 

"Nevjerojatno je ikoničan"

Fotoaparat ima viewfinder (tražilo), legendarni spektar boja, kotačić za kompenzaciju ekspozicije i okidač tako da čak možete učitati i izbaciti ilustrirane fotografije. Tu su i otvarajuća vrata za film za učitavanje LEGO Polaroid fotografija. 

Govoreći o svojoj inspiraciji za dizajn, Marc, odnosno Minibrick Productions, rekao je: "Za OneStep je trebalo nešto više od mjesec dana od dizajna do završetka. Zapravo sam ga počeo dizajnirati dok sam bio na odmoru u Francuskoj jer sam jedva čekao da ga napravim. Uvijek sam volio dizajn Polaroidovog OneStepa. Nevjerojatno je ikoničan i pojavljuje se posvuda!"

Nekonvencionalna marketinška kampanja

Kako bi obilježili lansiranje LEGO IDEAS: Polaroid OneStep SX-70 fotoaparata, LEGO Group je stvorio nekonvencionalnu marketinšku kampanju koja stavlja naglasak upravo na ključnu značajku koja proizvodu nedostaje: funkcionalnost.

Tako fotografska kampanja za ovu nefunkcionalnu kameru uključuje disklejmer "Nije snimano LEGO Polaroid kamerom" na fotografijama. Na društvenim mrežama su ovaj disklejmer odveli korak dalje i napisali: "Igrajte se sa svime i ne snimajte ništa omiljenom nefunkcionalnom kamerom fotografa!"

LEGO-ovo predstavljanje ovog seta na društvenim mrežama prikupilo je mnoštvo komentara. "Ostvarenje snova", "Nevjerojatno! Sa strahopoštovanjem prema talentu @minibrickminifigs koji je došao s ovom originalnom idejom", "Trebat ću ovo, odmah", "Jako mi treba", "Volim ovo", "Napokon, moje dvije najdraže stvari", neki su od njih. 

Originalni fotoaparat Polaroid OneStep objavljen je 1977. 

Originalni fotoaparat Polaroid OneStep SX-70 objavljen je 1977. i brzo je postao veliki hit među fotografima. On je donio trenutnu fotografiju u mnoga kućanstva diljem svijeta, omogućujući ljudima da sami razvijaju svoje fotografije.

Ovaj set već je dostupan za prednarudžbu na pojedinim tržištima, a od 1. siječnja bit će dostupan za kupnju diljem svijeta. Cijena na europskom tržištu će mu biti 79.99 eura. 

Pročitajte više