LG predstavio prvi bežični prozirni OLED TV. Pogledajte kako izgleda

Foto: Press

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U LAS VEGASU se trenutno održava CES 2024. Radi se o godišnjem sajmu koji organizira  Consumer Technology Association. Događaj obično ugošćuje prezentacije novih proizvoda i tehnologija u industriji potrošačke elektronike. Stoga ne čude svi noviteti koji dolaze s tog sajma posljednjih dana, a očekuje ih se još u narednima. 

Posljednji koji nam je zapeo za oko stiže od marke LG. Kako piše Engadget, LG svake godine na CES-u obično prikazuje mnoštvo novih televizora, ali to su obično tradicionalniji ravni ekrani. Ove godine u Las Vegasu tvrtka je debitirala s nečim sasvim drugačijim uz ažuriranja svoje M i G-serije.

4 K rezolucija i bežični prijenos zvuka i videa

OLED T je ono što tvrtka naziva prvim bežičnim transparentnim OLED TV-om, s 4K rezolucijom i LG-jevom tehnologijom bežičnog prijenosa zvuka i videa. Njegov prozirni OLED zaslon uklanja uobičajena ograničenja koja dolaze s konvencionalnim televizorima.

LG-jev prozirni OLED omogućuje vlasnicima otkrivanje novih oblika zabave i korištenja putem dvostrukog iskustva gledanja: prozirnog i neprozirnog. Jedinica ima kontrastni zaslon koji se uvlači u kutiju na svojoj bazi, a koji možete podići ili spustiti pritiskom na gumb.

OLED T pokreće novi LG-jev Alpha 11 AI procesor s navodno četiri puta boljom izvedbom od čipa prethodne generacije. Dodatna snaga nudi 70 posto veću grafičku izvedbu i 30 posto veću brzinu obrade, prema tvrtki.

OLED T model radi sa Zero Connect Boxom tvrtke koji je debitirao na prošlogodišnjem M3 OLED uređaju koji bežično šalje video i audio na TV. To znači da sve svoje uređaje za streamanje i igraće konzole povezujete na Box, a ne na televizor.

Potpuno transparentni izgled

Baza OLED T-a sadrži zvučnike okrenute prema dolje, kao i neke druge komponente. LG kaže da će televizor dolaziti u nekoliko opcija postavljanja u domu - samostojećoj, opciji postave uza zid i na zid. 

@cnetdotcom #Transparent OLED screen technology has been around for years but it seems to definitely be a trend this #CES2024 📺👀 #tech #lgoledt #lgtv #transparenttv #techtok #transparentoled #oledt #lgoledtv #lgtech #lgtechnology #ces2024tech ♬ original sound - CNET

LG je također stavio ono što naziva T-Bar na OLED T - korisna informacijska oznaka koja se kreće duž donjeg dijela zaslona. Ona daje mješavinu vijesti, vremenskih prilika, naslova pjesama koje se reproduciraju i još mnogo toga uz dno televizora dok ostatak zaslona predstavlja jasan, neometan pogled na prostor iza njega.

"Želim jedan"

"Prvo Samsung sada LG, bože, tehnologija ide naprijed", "Još 5 godina i 'nosit' ćemo ove ekrane na naočalama", "Ali zašto?", "Prozori će postati ekrani", "Želim jedan", "Ovo je baš kul", "Apple će ga izbaciti u 2075.", "Ovo je jako interesantno", neki su od komentara na TikToku. 

Samsung je najavio sličan transparentni TV, ali MicroLED

Samsung je također najavio transparentni TV na CES-u 2024, ali ta verzija je MicroLED. No ni za njega kao ni za ovaj od LG-a nema još informacija o tome kada bi mogao biti dostupan ili koliko će koštati. LG je doduše najavio da planira prodavati svoj OLED TV u 2024. godini.

Pročitajte više