Ljubitelje dizajna i arhitekture uskoro očekuje čak pet događanja na Velesajmu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL (na fotki je prošlogodišnji Zagreb Design Week)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

USKORO će se na Zagrebačkom velesajmu, od 26.9. do 1.10., održati čak pet događanja posvećenih arhitekturi, dizajnu, namještaju, graditeljstvu, uređenju interijera i eksterijera, umjetninama te HoReCa sektoru.

Sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Art Zagreb, Hotel&Gastroteh i festival Zagreb Design Week tijekom 6 dana u 8 paviljona i na ukupnoj površini od 18.000 m2 prezentirat će posjetiteljima sve novosti s područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti te HoReCa sektora uz jednu jedinstvenu ulaznicu.

Ambienta

Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, ove će godine napuniti jubilarnih 50 godina te će pedeseti put biti destinacija na kojoj će okupiti sve najbolje s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

U paviljonima 7a, 8A i 9 renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, gospodarstvenici, kreativci, te oni koji prvi put predstavljaju svoj brend, u šest sajamskih dana ispričat će priču o unutarnjem uređenju, trendovima uređenja eksterijera te redizajnu doma i uredskih prostora.

Tako će se tu moći pronaći izlagači poput Interijer color, Škerjanc, Kauch Design, Aledo namještaj, Home concept, Rattan Sedia, Workshop dreams te mnogi drugi.

Priča o unutarnjem i vanjskom uređenju, namještaju, zaokružit će se sajmom Hotel&Gastroteh, ugostiteljsko-hotelijerskom opremom HoReCa programa, koji je odgovor na sve veću ponudu noviteta na području turizma i ugostiteljstva naročito po pitanju gradnje, opremanja i moderniziranja ugostiteljskih sadržaja, hotela i apartmana.

Više informacija pogledajte ovdje

ArhiBau.hr

Najveći regionalni sajam arhitekture i graditeljstva ArhiBau.hr, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, u svom trećem izdanju nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja.

Posjetitelji će na sajmu imati priliku pronaći inspiraciju za vlastite projekte gradnje, preuređenja ili renovacije, upoznati proizvođače građevinskih materijala i izvođače radova, saznati sve o najsuvremenijim građevinskim materijalima iz sektora održive gradnje, kao i ostvariti sajamske popuste te sudjelovati na prezentacijama. 

Više informacija i detaljan popis izlagača, predavača, kao i program događanja, pogledajte ovdje

Art Zagreb

Sajam umjetnina Art Zagreb će šestu godinu zaredom postati mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti. Najveći sajam umjetnina u Hrvatskoj vrata svog šestog izdanja otvorit će 26. rujna na posve novoj lokaciji, Zagrebačkom velesajmu (paviljon 7).

Središnje događanje hrvatskog tržišta umjetnina koje je zaživjelo 2018. godine i ovoga će puta ponuditi izdašni pregled hrvatskog umjetničkog stvaralaštva s naglaskom na suvremenu umjetnost, a osim sajmenog dijela, Art Zagreb će publici ponuditi i izložbe.

Na sajmu će Galerija Modro predstaviti radove Ivice Malčića, Marka Tokića, Roberta Vilića i Svjetlana Junakovića. Pod imenom F-2A predstavljaju se Alira Hrabar, Andreja Krušelj i Danko Friščić.

Ponovno će na sajmu biti Adolf Polunić, Dejan Kljun, Ranko Ajdinović, Rebeka Belavić, Dijana Čović i Wasteland koji predstavlja poemu Marije Dejanović. Zajedno se predstavljaju Alina Gishyan, Consuelo Palma i Sasha Fabris.

Prvi put na Art Zagrebu svoje radove izlažu Munira Serdarević, Sandra Ban, Vili Art, Jelena Martinović, Jelena Sokić, Mladen Vukres i Mladi kipari Zagreba koji će predstaviti radove Adriana Maroka, Mirne Savić, Ivana Nestića i Petra Ćuje.

Zagreb Design Week

Najveći hrvatski festival dizajna ZGDW/Zagreb Design Week slavi deseti rođendan. Kao najveće izdanje do sada, slavlje jubileja bit će obilježeno i na još deset lokacija diljem grada na ZGDW partner lokacijama. Na centralnoj lokaciji Zagrebačkog velesajma Zagreb Design Week svoje izložbe i programe imat će u paviljonima 7 i 8.

Između ostalog, jubilarno izdanje ostat će upamćeno po promociji dizajnerskog namještaja u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma, a okupit će dvadesetak pažljivo odabranih izlagača među kojima će se naći najbolji hrvatski proizvođači: Prostoria, Milla&Milli, Metoda i Nunc.

Upravo ovdje, prvi će se put svjetskoj javnosti predstaviti tri nove hrvatske marke - Terrazza, Conture i Fjakka by Belina, dok se hrvatskim kupcima prvi put predstavljaju Volumen, Woak, Garda, Rinocca, Mobello, uz već afirmirane dizajnerske brendove poput Artisana, Tokia, Evolute, Bokarta, BoConcepta, Luminisa, Iverpana i mnogih drugih.

U paviljonu 7 bit će i popularni pop-up dućan, ZGDW market, te mnoga poznata domaća i međunarodna imena poslovne i društvene scene. Više informacija potražite ovdje i na društvenim mrežama festivala.

Zajednička cijena ulaznice za sajmove je 7 eura za dnevnu ulaznicu, 25 eura za ulaznicu za sve dane, grupna ulaznica je 4 eura, obiteljska ulaznica je 15 eura, a umirovljenička 4 eura. Za djecu do 10 godina ulaz je besplatan. 

Pročitajte više