Luksuzni magazin preporučuje ove destinacije i plaže u Hrvatskoj za odmor

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LUXURY Lifestyle Magazin preporučio je pet lokacija u Hrvatskoj za one koji traže dobre plaže i luksuzni odmor. Ovaj magazin iz Velike Britanije bavi se preporukama luksuznih putovanja, vrhunskih restorana, ekskluzivnih nekretnina i interijera, luksuznih automobila i jahta te modom i ljepotom.

"Hrvatska, dragulj smješten u srcu Mediterana, poznata je po svojoj slikovitoj obali, kristalno čistom moru i spektakularnim plažama. S više od 1200 otoka, ova zemlja okupana suncem savršeno je odredište za luksuzan odmor na plaži", napisali su. Evo koja su mjesta i plaže u Hrvatskoj preporučili svojim čitateljima. 

Dubrovnik

Za Dubrovnik kažu da je utočište za ljubitelje plaža, a izdvajaju sljedeće: Banje, Sveti Jakov i Lapad. 

Plaža Banje je prepoznatljiva plaža Dubrovnika koja se nalazi na samo nekoliko koraka od povijesnog Starog grada, napisali su. Naveli su da je ova plaža popularno odredište za putnike koji traže savršen spoj povijesti i luksuza.

Za plažu Sveti Jakov naveli su da je idealna za one koji traže osamljenije iskustvo. "Plaža Sveti Jakov je idilično mjesto daleko od užurbanog centra grada. Ova šljunčana plaža ima prekrasan pogled na Dubrovnik i otok Lokrum", napisali su.

Kao zadnju preporuku plaže u Dubrovniku izdvojili su Lapad i opisali je kao obiteljsku plažu koja nudi niz vrhunskih sadržaja. "Uživajte u laganoj šetnji šetnicom kojom se nižu izvrsni barovi i restorani ili se opustite na luksuznoj ležaljci dok ispijate osvježavajući koktel", dodali su.

Preporuka smještaja

 

U blizini plaže Banje smjestila se vila Dorma, a u neposrednoj blizini nalaze se i povijesna jezgra Dubrovnika i dubrovačke zidine. Dvokrevetna soba ima vlastitu kupaonicu i terasu s pogledom na grad, cijena noćenja u lipnju za dvije osobe je 286 eura (2154.87 kn). Smještaj možete vidjeti ovdje


Split

U Splitu su izdvojili plaže Bačvice, Kašjuni i Bene. Za Bačvice su naveli da se radi o splitskoj plaži koja je poznata po plitkoj vodi i pijesku te je "savršeno mjesto za obitelj i prijatelje". Također su preporučili obližnje luksuzne hotele, spa tretmane i iskustvo gurmanske kuhinje. 

Za plažu Kašjuni kažu da nudi ekskluzivnije iskustvo te da se ova šljunčana plaža može pohvaliti kristalno čistim morem i raskošnim ležaljkama. Za plažu Bene su rekli da se radi o prirodnom raju. "Okružena bujnom borovom šumom, plaža Bene je mirna i netaknuta oaza", napisali su. 

Preporuka smještaja

Blizu plaže Bačvice smjestio se objekt Antares Luxury Rooms. Sobe u ovom privatnom smještaju imaju vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu i besplatan WiFi, a pojedine imaju balkon. Cijena noćenja u lipnju za dvije osobe iznosi 110 eura (828.80 kn). Smještaj možete vidjeti ovdje


Hvar

Za Hvar su naveli da se radi o omiljenoj destinaciji za bogate i slavne te da nudi noćni život svjetske klase, otmjene restorane i luksuzne klubove na plaži. "Plešite cijelu noć u Carpe Diemu ili doživite glamur Bonj Les Bainsa, elegantnog kluba na plaži s privatnim kabinama i šik koktel barom", napisali su.

Ovdje su istaknuli Palmižanu kao idealnu destinaciju za kupanje. "Udaljena kratkom vožnjom brodom od grada Hvara, Palmižana je skrovita uvala na Paklenim otocima. Opustite se na pješčanoj plaži ili uživajte u masaži u ekskluzivnom Laganini Lounge Baru i Fish Houseu. Sa svojim kristalno čistim morem i opuštenom atmosferom Palmižana je nezaobilazna destinacija za luksuzan odmor", napisali su.

Preporuka smještaja

Za avanturiste u duši odličan je ovaj glamping smještaj - Plage Cachée, koji se nalazi u Vrboskoj na otoku Hvaru. Ovaj luksuzan šator ima terasu s pogledom na more, kuhinju s hladnjakom i pločom za kuhanje te vlastitu kupaonicu s tušem. Cijena noćenja u sedmom mjesecu za dvije osobe kreće se od 263 € (1981.57 kn). Smještaj možete vidjeti ovdje


Brač 

Za Brač kažu da je spoj netaknutih plaža i luksuznih doživljaja. Preporučuju Zlatni rat i uvalu Lovrečina. Za Zlatni rat navode da je "smatran najljepšom plažom u Hrvatskoj". Dodaju da je poznat po tirkiznom moru i jedinstvenom obliku. "Zlatni rat nudi niz vrhunskih vodenih sportova, kao što su jedrenje na dasci, vožnja jet-skija i luksuznih čamaca", napisali su.

Osim njega preporučuju i uvalu Lovrečinu, smještenu na sjevernoj strani Brača. "Mirna i plitka voda čini je savršenom za obitelj, dok obližnje arheološko nalazište drevne bazilike dodaje dašak kulture vašem luksuznom iskustvu na plaži", istaknuli su. 

Preporuka smještaja

Objekt Borak Hotel smješten je uz pješačku stazu koja povezuje čuvenu plažu Zlatni rat i slikovito mjesto Bol. Cijena noćenja u srpnju za dvije osobe iznosi 245 eura (1845.95 kn). Smještaj možete vidjeti ovdje


Korčula

Za Korčulu kažu da je spoj luksuza i povijesti, a preporučuju lumbardske plaže - Velu Pržinu i Bilin Žal. "Obje plaže nude savršenu kombinaciju kristalno čistog mora, zlatnog pijeska i luksuznih sadržaja. Nakon dana provedenog na suncu obiđite lokalne vinograde i kušajte poznata otočka vina Grk i Plavac Mali", napisali su.

Osim toga, za ekskluzivan jednodnevni izlet preporučuju posjet otoku Proizdu, koji je poznat po netaknutoj ljepoti i skrovitim šljunčanim plažama. "Bili Bok, najpoznatija plaža na otoku, luksuzno je utočište gdje možete uživati ​​u tišini Jadranskog mora", istaknuli su.

Preporuka smještaja

Guest House Lovrić smješten je u neposrednoj blizini stjenovite plaže, a 400 metara je udaljen od centra Lumbarde na Korčuli. Cijena noćenja u srpnju za dvije osobe kreće od 114 eura (858.93 kn). Smještaj možete vidjeti ovdje

Pročitajte više