Macovi sada mogu otkriti tekućinu u USB-C-ima. Za sada samo Apple od toga ima korist

Ilustracija: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLEOVO ograničeno jamstvo ne pokriva oštećenja uzrokovana tekućinama, čak ni za vodootporne proizvode kao što su iPhone, Apple Watch i neki modeli AirPodsa. Zbog toga Apple ima različite metode za otkrivanje toga je li uređaj bio izložen tekućinama.

Macovi sada mogu otkriti tekućine u USB-C priključcima

Na najnovijim Macovima, Apple sada ima način da sazna jesu li tekućine detektirane u USB-C priključcima. Kao što je primijetio 9to5Mac, macOS Sonoma 14.1 uključuje sistemski program naziva liquiddetectiond, koji, kao što ime sugerira, može prepoznati kada je računalo bilo izloženo tekućinama. On radi u pozadini i detektira prisutnost tekućine kod svakog USB-C priključka na Macu.

iPhone i iPad imaju sličan pozadinski program koji upozorava korisnike kada se otkrije tekućina u konektoru tako da oni odmah iskopčaju kabel za punjenje da bi spriječili oštećenje. Međutim, na Macu kod sugerira da se ovaj program koristi samo za analitiku i nije povezan sa značajkama krajnjeg korisnika. 

Za tehničare da mogu utvrditi je li Mac prihvatljiv za besplatan popravak

Iako, Apple bi mogao na kraju implementirati upozorenje slično onom koje već postoji u iOS-u. Za sada se čini da će podaci prikupljeni na ovaj način biti korišteni za tehničare da utvrde je li Mac prihvatljiv za besplatan popravak. 

Za sada nije poznato radi li ovaj sistemski program s bilo kojim Mac računalima koja koriste najnoviju verziju macOS-a ili samo s M3 Mac računalima zbog nekih dodatnih hardverskih zahtjeva.

Pročitajte više