Masovni otkazi u EA-u utjecali na gašenje nekoliko igara

Foto: store.steampowered.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVE ČEŠĆE slušamo o masovnim otkazima u IT industriji, pa tako i u gejming industriji. Sad su zaposlenici tvrtke Electronic Arts došli na red za masovna otpuštanja. Točnije, njih oko 700. Sve je to strategija za maksimizaciju profita i smanjenje troškova.

Nekoliko igara otkazano

Domino-efekt ovih otkaza rezultira gašenjem nekih franšiza, a jedna od pogođenih je Battlefield. Ovaj serijal postoji od 2002., a nekoć je bio jedan od najprofitabilnijih serijala EA-a, piše Gaming Bible.

Kada je Battlefield 2042 izdan 2021., lansiran je bez nekih značajki, s mapama koje su igrači opisali kao dosadne i brojnim bugovima. S vremenom su mnogi od tih problema riješeni, ali povjerenje igrača je izgubljeno, čak i s očekivanim dolaskom sljedeće Battlefield igre.

Iako nije vjerojatno da će Battlefield serijal uskoro biti otkazan, činjenica je da su neki otkazi utjecali na studio Ridgeline Games sa sjedištem u Seattleu, koji je radio na jednoj igri Battlefield. Također, prije nekoliko dana direktor Battlefield igara Marcus Lehto napustio je EA.

Neki projekti su već otkazani, što uključuje mobilne igre poput F1 Mobile Racing, MLB Tap Sports i Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth. Igra Star Wars Mandalorian, koja je nedavno procurila, također je navodno otkazana.

Pročitajte više