Na samo dva sata vožnje od Zagreba nalazi se jedna od najljepših alpskih dolina

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLOVENIJA je poznata po svojim lijepim zelenim krajolicima, a ima i jednu od najljepših alpskih ledenjačkih dolina u Europi. Riječ je o Logarskoj dolini koja se sa sjevera ulijeva u Kamniško-Savinjske Alpe. 

Ovo čarobno mjesto posjetiteljima nudi odmor u mirnom okruženju krajobraznog parka i brojne aktivnosti.

Osim razgledavanja prirodnih kreacija, u proljetno vrijeme možete se jednostavno prošetati parkom, zaputiti se na više dijelove ili se provozati biciklom, dok se zimi možete okušati u skijaškom trčanju, skijanju i sanjkanju, a oni odvažniji mogu se upustiti u alpinističke ekspedicije.

Preporuka smještaja

Logarska dolina je zaista pravo mjesto gdje se možete otpustiti i prepustiti se prirodi. Udaljena je samo dva sata vožnje od Zagreba tako da može biti super destinacija za jednodnevni izlet ili za odmor preko vikenda. Ako se odlučite za ovo mjesto odvojiti više dana, mi vam donosimo preporuku smještaja.

Hotel Plesnik nalazi se u srcu Logarske doline, a nudi novouređeni wellness centar, centar za masažu s unutarnjom hidromasažnom kadom, saunu i prostor za opuštanje s panoramskim pogledom na okolicu, vanjski prirodni bazen i terasu za sunčanje s pogledom na Alpe.

Sve sobe hotela Plesnik sadrže prostor za sjedenje, kauč na rasklapanje, TV sa satelitskim programima i minibar. Vlastita je kupaonica opremljena tušem i sušilom za kosu, a pojedine sobe imaju balkon. 

Hotelski restoran svakodnevno poslužuje doručak koji je uključen u cijenu, a u sklopu objekta dostupno je besplatno parkiralište.

Istražite spilje i planinarite po okolnim brdima

Objekt nudi uslugu najma bicikala, a područje je idealno za istraživanje prirode, šetnje, istraživanje spilje Klemenča i planinarenje po okolnim brdima Strelovec, Okrešelj ili Ojstrica. Dostupne aktivnosti uključuju jahanje, ribolov, streljaštvo te organizirani lov. 

Cijena noćenja u ovom hotelu je 225 € (1695.26 kn). Više informacija možete vidjeti ovdje. Jeftinija varijanta je smještaj u kućama ili planinskim domovima koji su smješteni u blizini doline, a možete ih pogledati ovdje.

Pročitajte više