Na samo tri sata od Zagreba nalazi se jedan od najljepših malih slovenskih gradova

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLOVENIJA ima toliko toga za ponuditi, bilo da se radi o povijesnoj prijestolnici Ljubljani, slikovitom Bledskom jezeru ili planinama Nacionalnog parka Triglav.

No može se pohvaliti i prekrasnim gradovima uz jadransku obalu. Na kratkoj, ali lijepoj obali, koju zovu slovenska Istra, smjestila su se tri mala obalna gradića: Koper, Izola i naš omiljeni Piran. 

Sa šarenim glavnim trgom, srednjovjekovnim zidinama, lukom i mnoštvom odličnih ribljih restorana, Piran je jedan od najljepših slovenskih malih gradova koje treba posjetiti.

Šarene zgrade okružuju trg

Glavni trg u Piranu nosi naziv Tartinijev trg, ime je dobio po Giuseppeu Tartiniju, talijanskom skladatelju i violinistu, koji je ovdje rođen. Šarene zgrade okružuju trg s tri strane, a četvrta strana trga otvara se prema luci.

Na brdu iza Tartinijevog trga nalazi se crkva sv. Jurja. Izgrađena je po uzoru na katedralu sv. Marka u Veneciji te je odlično mjesto za pružanje jedinstvenog pogleda na Piran, a u daljini se vide talijanska i hrvatska obala.

Preporuka smještaja

Piran je od Zagreba udaljen tri sata, a ako se odlučite posjetiti ga, preporučujemo vam da odsjednete u hotelu Piran, koji je od Tartinijevog trga udaljen svega 100 metara.

Gostima su na raspolaganju recepcija otvorena 24 sata, restoran i terasa. Pojedine sobe imaju popločani dio dvorišta s pogledom na more.

Sve sobe sadrže ormar, TV i vlastitu kupaonicu. Svim je gostima dostupan besplatan WiFi, a pojedine sobe imaju i balkon.

U objektu se svakog jutra poslužuje kontinentalni ili talijanski doručak. Okolica hotela Piran idealna je za ljubitelje vožnje bicikla.

Cijena noćenja u ovom hotelu je 198 € (1491.83 kn), a više informacija i soba možete vidjeti ovdje.

Pročitajte više