Našli smo savršenu kuću za proljetni odmor u srcu Baranje. Pogledajte fotke

Foto: Privatna arhiva vlasnika/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VOLIMO otkrivati lijepe kuće za odmor u našoj zemlji, a posljednja koja nam se svidjela je kuća za odmor Guska koja se nalazi u srcu Baranje, tik uz Park prirode Kopački rit. Kuća se nalazi u mjestu Kopačevo, a ono što nas je prvotno privuklo, osim izgleda kuće, uređeni je mol s pogledom na vodu koji zove na odmaranje.

"Mjesto Kopačevo, u kojem se nalazi naša kuća za odmor, malo je ribarsko selo čije stanovnike i danas možete sresti na malim tronožnim stolicama uz vodu s pecaljkom u ruci", opisao nam je vlasnik ugođaj mjesta u kojem se kuća nalazi. Dodao je da je u Kopačevu sve mirnije i sporije, upravo onako kako treba biti da pruži idealan vikend-odmor.

Zanimalo nas je jesu li kuću gradili, adaptirali i jesu li odmah htjeli da joj namjena bude turistička, odnosno za najam za odmor. Vlasnici su nam otkrili da su kuću kupili 2016. godine i da su htjeli da im posluži kao mjesto za bijeg od svakodnevnih obaveza u gradu. 

Kuća je smještena tik do vode

"Kako ni jedno od nas nije rođeni Osječanin, nego su nas životne okolnosti dovele u Grad na Dravi, već pri prvom prelasku preko dravskog mosta smo se zaljubili u Baranju. Oazu mira odlučili smo pronaći upravo u Baranji i nakon višegodišnje potrage, a s obzirom na to da je kuća smještena na vodi, bila je naš izbor iako je zahtijevala brojna ulaganja", ispričao nam je vlasnik. 

U razgovoru nam je otkrio da je kuća danas zadržala samo izgled vanjskog pročelja, a postavljanjem mola uz samu vodu napravili su mjesto za odmor ili pecanje. Prve goste primili su u 2022. godini. 

"Uredili smo veliku terasu, sazidali roštilj kako bismo imali ugodno mjesto za vanjsko druženje. Isprva smo ju koristili za naša druženja, no sve nam se češće događalo da nas slučajni prolaznici ili turisti koji šetaju mjestom pitaju je li kuća na raspolaganju za najam. To nas je potaknulo da krenemo razmišljati u tom smjeru", ispričao nam je kako je krenulo s najmom.

Kuća ima oko 80 kvadrata i dvije etaže, a može primiti četiri osobe. U njoj se nalaze prostrani dnevni boravak s peći na drva za ugođaj, manja kupaonica s tušem, blagovaonica i kuhinja. U gornjem dijelu kuće nalazi se spavaći dio. 

Pitomi labudovi 

Vlasnik nam je otkrio da je kuća u potpunosti opremljena, a da se pri uređenju nisu vodili ni jednim stilom niti je za uređenje angažiran dizajner, već su ju uređivali prema svojim potrebama. "Na prvom nam je mjestu bila udobnost pa se uz udobni kauč u dnevnom boravku nalaze i fotelja na ljuljanje te dva taburea", ispričao nam je vlasnik. 

Vlasnik nam je rekao da gosti kao prednost najviše ističu pogled na vodu i Kopački rit. "Uživati u pogledu na vodu, kojom često prodefilira par labudova koji su toliko pitomi da prilaze gostima, i pogledu na šumu, gdje dalekozorom možete promatrati rijetke ptice Kopačkog rita s terase, s mola i s fire pita", ispričao nam je.

Gostima je na raspolaganju i čamac na vesla kojim se mogu upustiti u istraživanje ruba Kopačkog rita, kao i oprema za pecanje. Na molu se nalaze dvije ležaljke, a fire pit ima četiri stolice/ležaljke i vanjsko ložište idealno na večernja druženja.  

Osim same kuće i uživanja u njoj, u blizini se nalazi, kao što smo i spomenuli, Park prirode Kopački rit koji je poseban u svako doba godine te ga vrijedi obići. Posjetitelji se tamo mogu voziti brodom, čamcem, kanuom ili promatrati ptice. No Baranja nudi mnogo i za gurmane, kao i one koji žele isprobati vina u brojnim vinskim podrumima koji se u njoj nalaze. 

U kuću su dobrodošli i kućni ljubimci za koje se obavezno nađe poslastica dobrodošlice. Cijena noćenja varira, ovisno o tome radi li se o dnevnom najmu, jednom ili više noćenja. Noćenja za četiri osobe kreću se od 150 eura (1130.17 kn), a za više noćenja odobravaju i popuste. Više informacija možete vidjeti ovdje ili ovdje

Pročitajte više