Navodno će svi iPhone 16 modeli imati akcijsku tipku

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ACTION BUTTON (akcijska tipka, op.a.) prvi put predstavljen s iPhoneom 15 Pro mogao bi postati napredniji i uz to proširiti se na nove uređaje sljedeće godine. Naime, prema najnovijoj glasini, sva četiri modela iPhonea 16 bi trebala dobiti akcijsku tipku.

Kako piše 9to5Mac, Apple također navodno planira dodati više funkcionalnosti ovoj tipki. Trenutačno se Action tipki može dodijeliti samo jedna funkcija. Moguće je da će se novoj verziji tipke moći dodijeliti više funkcija.

Navodno će nova Action tipka "funkcionirati slično Touch ID Home tipki na starijim ‌iPhone‌ modelima ili Force Touch trackpadu koji se nalazi na novijim MacBookovima". Apple je također navodno "eksperimentirao s različitim veličinama za akcijski gumb." 

Pročitajte više