"Ne dopuštam svojoj djeci da ih diraju": Evo zašto trebate paziti s testerima

Foto: Pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TESTERI u trgovinama kozmetike vječna su tema razgovora. Dok ih neki koriste isključivo da pogledaju proizvod na ruci, neki ga koriste da ga nanesu na svoje lice i u tome ne vide ništa loše. No, kako mnogi upozoravaju, to može biti i opasno. Tiktoker J.C. Drombrowski (@jc.drombrowski) jedan je od onih koji to dobro znaju.

"Roditelji bi trebali biti svjesniji"

Drombrowski redovito dijeli savjete vezano uz šminku i njegu kože, a u jednom je videu pričao o djeci koja masovno isprobavaju proizvode brenda Drunk Elephant, što ga zabrinjava. "Nedovoljno ljudi priča o tome koliko je to štetno za zdravlje", rekao je. "Hrpa djece na svoje lice trlja prljave ostatke proizvoda koje su dirali drugi ljudi, što je odličan način da dobijete herpes s 10 godina."

Dodao je i kako herpes nipošto nije bezazlen: "Imate ga doživotno. A da ne pričam o stafilokoku i raznim drugim bolestima. I iskreno, mislim da bi roditelji trebali biti svjesniji toga, ali očito nisu."

@jc.dombrowski Not to get on a soapbox about this but also??? 😭💀 this is a great way to spread diseases y’all. #skincare #sephora #health #parenting ♬ original sound - J.C. Dombrowski

"Da ne spominjemo ječmenac i druge infekcije oka", "Nikad nisam koristila tester na licu, mislila sam da je to zdrav razum", "Jednom sam u MAC-u isprobala njihov puder i dobila covid nakon toga. Ne znam je li povezano, ali mislim da jest", "Nikad ne dopuštam svojoj djeci da diraju testere" neki su od komentara na video.

Pročitajte više