"Ne mogu ni vidjeti što prodaje": Kineska streamerica postala hit

Screenshot: TikTok/douyin.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POSTOJE razni oblici oglašavanja na internetu i prodaje proizvoda, a jedan od njih je i live streamenje na kanalima društvenih mreža. U toj kategoriji postoje razni streameri i njihov način promocije i prodaje proizvoda, a jedna kineska streamerica postala je viralna zbog svog jedinstvenog pristupa. 

Zheng Xiangxiang promociji svakog proizvoda da samo tri sekunde, a prepoznatljiva je po hrpi kutija koje nalikuju na Hermèsove u pozadini. Asistent joj doda kutiju, ona pokaže proizvod, kaže cijenu i odgurne ga (proizvod, ne asistenta). 

Da trepnete, vjerojatno ne biste vidjeli predmet koji promovira

Nema dodatne promocije, nema daljnjih opisa, to je zapravo sve što radi. Da trepnete, vjerojatno ne biste vidjeli predmet koji prezentira. Prema pisanju stranih medija ova live streamerica prilično dobro i posluje. 

Navodno je u tjedan dana prodala robu u vrijednosti od 100 milijuna juana. Prodaja joj sigurno ide dobro kako zbog njezinog jedinstvenog pristupa tako i zbog niskih cijena proizvoda koje promovira. 

"Voljela bih da su sve reklame ovakve"

Kako piše Today Online, iako je Xiangxiang za mnoge novo lice, ona je zapravo u ovom poslu od 2017. Međutim, njezina je popularnost naglo porasla prošlog mjeseca. Videi s ovom streamericom su postali viralni i na TikToku i izazvali brojne komentare. Neki su se našalili, a neki su istaknuli da su impresionirani s njezinim načinom promocije. 

@august21.stu Live trung là cái gì đó rất khác biệt :))) #outfitoftheday #outfitideas #douyin #behindthescenes ♬ nhạc nền - Shop đồ cho bé♥️♥️ - Review nhà thông minh☀️☀️

"Tako mi moja djevojka pokazuje svoju Shein narudžbu", "Ne mogu ni vidjeti što prodaje", "Cilja na impulzivne kupce, to je tržišna niža s velikim brojem kupaca", "Ovo je dobro jer nitko ne želi znati dosadne detalje svakog proizvoda, a ako im nešto zapne za oko otići će potražiti taj artikl", "Ona to radi kako bi zadržala gledatelja i stvorila osjećaj hitnosti i FOMO! Briljantno", "Sviđa mi se, ne želim 10 minuta slušati o džemperu", "Voljela bih da su sve reklame ovakve". 

Pročitajte više