Rješenje za neugodan miris rublja vjerojatno imate u svojem domu

Screenshot/Foto: TikTok/konzum.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KOLIKO god ga prali, ponekad jednostavno ne uspijevamo istjerati neugodan miris iz nekih odjevnih predmeta. Oprema za trening ili radna odjeća često će zadržati neugodan miris znoja čak i nakon pranja na visokim temperaturama, a u podnebljima s tvrdom vodom odjeća će prije ili kasnije poprimiti specifičan neugodan miris. Dobra vijest je da ne morate bacati odjeću, a rješenje potražite u svojoj smočnici.

Jednostavno i jeftino

Ono što će vam pomoći jest soda bikarbona. Ne koristi se ona samo u pripremi pekarskih proizvoda, već je izuzetno korisna za uklanjanje neugodnih mirisa u domu. Nema potrebe da trošite novac na skupocjena sredstva. Količinu sode bikarbone prilagodite količini odjeće koju perete, no oko 200 g će biti sasvim dovoljno. Deterdžent dodajte kao i obično, a zatim operite rublje na visokoj temperaturi.

@karissaathome Baking soda= super soft clean smelling towels. I have Laundry schedule printable (and laundry room reset) for free for y’all! #laundrytok #laundryhack #cleantok #lifehack #cleaningtiktok #cleaninghacks ♬ original sound - Karissa At Home

Za manje količine rublja ili ako ne osjećate neugodan miris, no živite u mjestu s tvrdom vodom, dovoljno je dodati jednu čajnu žličicu. Primijetit ćete da je vaše rublje meko i svježeg mirisa. Soda bikarbona zahvaljujući svojim alkalnim svojstvima neutralizira kiseline koje proizvode mirise, a isto tako može upiti i eliminirati neugodne mirise iz okoline.

Soda bikarbona, 500g, Konzum, 1.19 eura
Soda bikarbona, 1 kg, Konzum, 2.92 eura

Pročitajte više