"Nekada je bio kralj": Gotovo zaboravljeni brend ima novi pametni telefon

Foto/Screenshot: htc.com/YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO pratite tržište pametnih telefona posljednjih desetak godina ili duže, sigurno ste čuli za HTC. Ovaj tajvanski brend nekada je bio jedan od vodećih igrača u svijetu Android uređaja i proizvodio je neke od najprodavanijih modela. Međutim, s porastom konkurencije, HTC je počeo zaostajati.

U posljednjih nekoliko godina HTC je lansirao svega par telefona koji se nisu pretjerano istaknuli, poput serije HTC U23 prošle godine, koja je uključivala modele HTC U23 i U23 Pro. U 2022. godini marka je lansirala HTC Desire 22 Pro i to je zapravo više-manje to.

"Dobro došao natrag"

No, danas je brend predstavio novi model - U24 Pro. Mnoge je vijest o HTC-ovom novitetu razveselila, barem sudeći po komentarima ispod promotivnog videa na YouTubeu.

"HTC se vratio!", "HTC je bio moj prvi pametni telefon. HTC Desire iz 2010 je najbolji mobitel koji sam imao", "HTC je bio moj najdraži brend i onda su prestali proizvoditi telefone, čekao sam da se vrate", "Nadamo se da će opet dominirati industrijom", "Sretan sam što te ponovno vidim, stari prijatelju", "Napokon, HTC se vratio", "Nekada je HTC bio kralj, "Dobro došao natrag, HTC."

6.8 inčni zaslon, Snapdragon 7 Gen 3 i četiri kamere

Telefon dolazi sa 6.8-inčnim OLED zaslonom rezolucije 1080 x 2436 i stopom osvježenja od 120 Hz. Pokreće ga čip Snapdragon 7 Gen 3, uz 12 GB RAM-a i 256 GB proširive memorije.

Telefon koristi operativni sustav Android 14 i ima IP67 certifikat za otpornost na prašinu i vodu. Što se tiče specifikacija kamera, glavna kamera ima 50 MP, širokokutna 8 MP, a telefoto kamera 50 MP s 2x optičkim zumom. Prednja, tzv. selfie kamera, također ima 50 MP.

Dimenzije telefona su 167.1 x 74.9 x 8.98 mm, a teži 198.7 grama. Baterija kapaciteta 4600 mAh podržava brzo žično punjenje od 60 W, bežično punjenje od 15 W te reverzibilno bežično punjenje od 5 W. Telefon također ima 3.5 mm priključak za slušalice i dvobojnu LED diodu za obavijesti na prednjoj strani.

Telefon dolazi u dvije opcije boja - Space Blue i Twilight White. Cijena telefona U24 Pro u EU iznosi 564 eura. Možete ga vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.