Nisu svi oduševljeni trenutno najpopularnijim tenisicama: "Dobijem žuljeve od njih"

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ADIDAS je prošle godine dominirao tržištem obuće raznim stilovima svojih tenisica, no jedne su se posebno istaknule - Sambe. Ovaj model je bio, i još uvijek je, toliko popularan da je do OG verzije bilo gotovo pa nemoguće doći.

Posljedično, i ne iznenađujuće, upravo su Sambe proglašene i najpopularnijim tenisicama 2023. godine prema Lystu i njihovom izvješću Year in Fasion za prošlu godinu. Ova je tenisica na Lystu bila pretražena svakih 1.7 minuta, a nosile su je razne slavne osobe uključujući i Bellu Hadid, Kaiu Gerber, Hailey Bieber, A$AP Rockyja i Harryja Stylesa.

Sambe su se razvile od tenisica za nogomet do must-have modne obuće zahvaljujući suradnjama i ograničenim izdanjima s drugim robnim markama i dizajnerima kao što su Sporty & Rich i Pharrell Williams, generirajući preko 836 milijuna pregleda na TikToku. 

Mnogi se žale na udobnost ovog popularnog modela

No nakon ogromnog skoka u popularnosti i općim oduševljenjem, sada stižu i prve kritike. Neki se žale da im nisu udobne. Tako tiktokerica Sophia Berk (@sophiaberkk) u videu pita druge: "Jesu li vaše adidas Sambe udobne? Možete li ih nositi svaki dan?"

@sophiaberkk any advice would be greatly appreciated!! 😫 #adidassambas #fyp ♬ original sound - Sophia Berk

"Ne mogu ih nikako omekšati i prilagoditi stopalu", dodaje i kaže da inače voli adidasove tenisice. Potom je nabrojala koje sve modele ima - Gazelle, Stan Smith - i istaknula da su one udobne. Rekla je da nije s njima imala problem kao sada sa Sambama. 

"Dobijem žuljeve kada ih nosim", istaknula je i dodala da ih ne može nositi duži period, pa čak ni kada stavi flastere na pete. Na kraju je zamolila sve one koji ih imaju, i udobne su im, da ju savjetuju kako da ih omekša. Video je do sada pregledan preko 3.3 milijuna puta i prikupio je mnoštvo komentara. 

Neki su istaknuli da imaju isti problem s njima, drugi su pak preporučili neke druge, udobnije modele tenisica. 

"adidas Samba 2.0 su puno udobnije", "Slažem se za Sambe, New Balance 327 su najudobnije ikada", "Kupi Gazelle ili Campus", "Imam isti problem", "Jako su neudobne! Nisam vidjela da se govori o tome, ali dobijem užasne žuljeve od njih. Spezialke su bolje", "Jako su neudobne jer su ravne, nosim ih samo kad znam da neću hodati", "Dobijem žuljeve od njih", "Oh, da, u početku su mi stvarale užasne žuljeve, ali sam nastavio ih nositi s flasterima i s vremenom je postalo ok".

No neki nemaju taj problem i njima su udobne od početka. "Nosim ih svaki dan i meni su jako udobne", "Super su udobne", "Moje su tako udobne, nisam ih uopće trebala razgaziti", "Tako sam šokirana komentarima - to su moje najudobnije cipele. Nosim ih kad znam da ću cijeli dan biti na nogama."

Pročitajte više