Novi Apple Watch stiže s novim dizajnom, a moći će prepoznati hipertenziju i apneju

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE sprema mnogo noviteta za sljedeću godinu, a promjene čekaju i Apple Watch. Očekuje se da će ovi noviteti privući mnogo novih kupaca. Ove godine Apple Watch nije dobio privlačne nove značajke niti je općenito uređaj bio značajnije unaprijeđen. Primjerice, novi čip mnogima nije bio dovoljno dobar razlog za nadogradnju.

Apple Watch u službi zaštite zdravlja

Apple planira izbaciti barem jedan Apple Watch s novim izgledom. Još važnije, rade na dva zdravstvena elementa koja bi podigla ovaj popularan pametni sat na novu razinu. U pitanju su detekcija hipertenzije i apneje, piše Bloomberg.

Ova će tehnologija moći prepoznati znakove ovih poremećaja te obavijestiti korisnike o mogućem zdravstvenom riziku. Predložit će im da obave testiranje i provjere je li im sve u redu sa zdravljem. Očekuje se da će ovaj novitet privući nove kupce s obzirom na važnost ranog prepoznavanja zdravstvenih problema.

Neki nagađaju da će među novitetima biti i mogućnost mjerenja glukoze, ali zasad je u pitanju samo glasina. U pitanju je pothvat na kojemu Apple već radi, no nije potvrđeno da će ova mogućnost korisnicima biti dostupna već sljedeće godine.

Pročitajte više