Evo koje promjene navodno stižu na iPhone

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NADOLAZEĆI iOS 18 navodno stiže s važnim značajkama i novim dizajnom. Iako ove informacije nisu službeno potvrđene, njihovo se predstavljanje očekuje na WWDC-u 2024 koje će se održati 10. lipnja. U nastavku donosimo značajke koje će vrlo vjerojatno obogatiti vaš iPhone.

Bolji AI za Siri

Apple najvjerojatnije planira veliku AI preobrazbu za Siri, no moguće je da će raditi samo na nadolazećoj liniji iPhona 16 i novijim modelima. Nadogradnje za Siri mogle bi uključivati ​​sposobnosti prirodnijih razgovora i bolju personalizaciju korisničkog iskustva.

Trgovina AI aplikacijama

Apple navodno planira pokrenuti potpuno novu trgovinu aplikacijama za AI aplikacije trećih strana kako bi ih korisnici mogli lakše naći, sve na jednom mjestu. Ako je doista lansiraju, vjerojatno će porasti broj AI aplikacija stvorenih za iOS 18, piše Tech Radar.

Bolja prilagodba početnog zaslona

S iOS-om 18 konačno bismo mogli dobiti više slobode u prilagodbi naših početnih zaslona. Korisnici će navodno moći slobodnije organizirati ikone i moći će stvarati prazne prostore, retke i stupce između ikona. Ovo je velik korak za personalizaciju početnog zaslona, a ovu mogućnost korisnici Androida imaju već jako dugo.

Vizualna nadogradnja

Kao i preuređenje početnog zaslona, iOS 18 će navodno dobiti i veliku vizualnu nadogradnju, ali u ovom je trenutku nemoguće reći kako bi točno izgledao iOS 18. Svakako bi trebao imati nešto drugačije sučelje.

Poboljšana pristupačnost

Olakšavanje pristupa tehnologiji što većem broju ljudi od vitalnog je značaja, a iOS 18 bi mogao napraviti velike korake u tom smjeru. Novi iOS trebao bi omogućiti prebacivanje postojećih značajki pristupačnosti uz pomoć prilagođene izgovorene fraze. Čitanje fraza bi također trebalo biti poboljšano i jasnije, a trebalo bi biti omogućeno i spremanje fraza u kategorije za lakše snalaženje.

Pročitajte više