Novi G-Shock nastao je u suradnji Toyotinim timom Land Cruiser. Evo kako izgleda

Foto: casio.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

CASIO se za novo izdanje G-Shock sata udružio s Toyotinim trkaćim timom Land Cruiser (TLC) Toyota Auto Body. "Cijeli dizajn sata izražava duh izazova koji definira ovog veterana najteže utrke na svijetu - relija Dakar", kažu iz Casija. Sat se temelji na modelu Mudman GW-9500, koji je otporan komad opreme poznat po tome što radi u najtežim uvjetima. 

TLC svake godine od 1995. sudjeluje s Land Cruiserom na reliju Dakar, koji se smatra najekstremnijim relijem na svijetu. Na reliju Dakar 2024. TLC je osvojio 11. uzastopnu pobjedu u kategoriji Stock (proizvodni automobil). Točnije, Land Cruiser 300 GR Sport, opremljen gumama Open Country M/TR, pobijedio je u proizvodnoj kategoriji relija Dakar 2024. 

Crna i crvena kombinacija boja

Novi sat GW-9500TLC-1 ima crnu i crvenu kombinaciju boja inspiriranu Land Cruiserom 300 GR Sport, automobilom kojim se TLC utrkivao na reliju Dakar. Sat ima dvostruki LCD i strukturu otpornu na prašinu i blato, dizajniranu da pruži pouzdanost u teškim uvjetima, prema marki. 

Kako bi sat što bolje dočarao osjećaj utrke kroz pustinjski pijesak, remen ima uzorke crnih mrlja koji evociraju tragove koje su ostavili jureći trkači. Osim toga, remen i stražnja strana kućišta ukrašeni su logom tima Land Cruiser, a kada je LED pozadinsko osvjetljenje uključeno, na LCD-u se pojavljuje TLC grafika. 

Stiže u veljači

Nadalje, dvostruki LCD nudi zasebni grafički sloj za veći prikaz digitalnog kompasa, što omogućuje lakšu navigaciju do odredišta. Radio-kontrolirana kalibracija, pak, pruža precizno vrijeme. 

Casio x TLC GW-9500TLC-1 trebao bi biti pušten u prodaju ove veljače po cijeni od otprilike 400 eura putem Casio stranice i odabranih trgovaca. Više o satu pogledajte ovdje

Pročitajte više