Novi trend u uređenju viralan je na TikToku: "Mrzim crvenu, ali ovo izgleda dobro"

Screenshot/Foto: TikTok/prima-namjestaj.hr/emmezeta.hr/hm.com/reserved.com/ikea.com/pipstudio.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRENDOVI se posljednjih godina tako brzo mijenjaju da je nekada teško sve ih popratiti. Obuhvaćaju sve kategorije - od mode, techa, ljepote pa sve do interijera. Društvene mreže su idealno mjesto ako želite biti u korak s novitetima, kao i trendovima, a prema TikToku, posljednji u kategoriji interijera ima veze s crvenom bojom. 

"Crvena ide dobro uz sve"

Dizajnerica iz New Yorka Taylor Simons, poznata po svom eklektičnom stilu, pojasnila je ovaj trend naziva neočekivana crvena teorija na TikToku. Osnova ovog trenda je dodavanje nečega što je crveno, veliko ili malo, u prostoriju u koju naizgled ne pristaje. Taylor kaže da će, nakon što dodate taj crveni komad, ona automatski izgledati bolje. 

@intayriors UNEXPECTED RED THEORY #unexpectedredtheory #greenscreen ♬ original sound - Taylor Simon

U videu je pokazala primjere poput crvenih umivaonika u plavozelenoj kupaonici, crvene slike na ljubičastom zidu, crvene lampe u dnevnom boravku itd. U svom videu čak kaže: "Pokrećem peticiju da crvena bude neutralna boja jer jednostavno ide dobro uz sve."

Njezin video pregledan je gotovo milijun puta i prikupio je mnoštvo komentara.

"Mrzim crvenu, ali ovo izgleda dobro", "Crvena odlično ide uz zelenu", "Uf, volim crvenu boju", "Za mene je to narančasta", "Eklektično je. Crvena nadopunjuje ljubičastu i kontrastira smaragdno zelenoj. Uz bež boju ide sve", "Dodajem crvenu u svaku prostoriju. Odmah podiže prostor", "Nije da je neočekivano, već ljudi ne uče i ne primjenjuju teoriju boja, pa se tako čini, ali je prilično namjerno."

Stranica za interijere Homes & Gardens se obratila drugim dizajnerima interijera da ih pita za njihovo mišljenje o ovom novom trendu. 

"Crvena se mora koristiti na promišljen način", objašnjava Victoria Barker, osnivačica tvrtke za dizajn interijera Studio Faeger. "Sklona sam koristiti nezasićene, zemljane crvene, što ih ne čini tamnijima, već im samo uklanja električni sjaj."

"Plava i crvena nikada neće zastarjeti"

"Koristim crvene nijanse u umjerenim količinama i smatram da stvarno uspijevaju spojiti shemu", dodaje Victoria. "Za suvremeniji dojam volim se potruditi i koristiti lakiranu završnicu na crvenoj boji. Sjaj tako lijepo stoji uz mat, tamnu boju zidova."

"Plava i crvena nikada neće zastarjeti", kaže Tiffany Duggan, dizajnerica interijera i osnivačica studija Duggan. "Također, volim kombinaciju puterasto žute s crvenom."

Voditeljica interijera H&G-a Hebe Hatton naglašava da je jako bitno pronaći komplementarne boje kada se odlučite za baznu u svom interijeru. "Kontrast je ključan kod komplementarnih boja. Sve što trebate učiniti je odabrati boju na kotaču boja, pogledati boju nasuprot, i to su vaši komplementarni parovi.

Izdvojili smo nekoliko crvenih komada

Kako je ružičasta boja obilježila 2023. godinu, tako se čini da će u 2024. crvena preuzeti dominaciju pojedinim komadima koji daju naglasak prostoru. Izdvojili smo neke komade za dom u crvenoj boji kojima možete unijeti upečatljiv detalj u svoj dom.

Ukrasna slika, Prima, cijena na sniženju je 106.05 eura
Deka, Emmezeta, cijena na sniženju je 20 eura
Jastučnica, H&M, 19.99 eura
Tepih, H&M, 199 eura
Ovalna vaza, Sol i papar, 53.62 eura
Porculanski stalak za kolače, Reserved, cijena na sniženju je 10.99 eura
Lounge stolica, IKEA, 92.77 eura
Radna lampa, IKEA, 26.41 eura

Pročitajte više