Obišli smo Mirogoj, Dolac i trgovine: Cijena cvjetnih aranžmana kreće se i do 500 kn

Foto: Luka Šangulin/INDEX/Marin Tironi/INDEX/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OBIŠLI smo Dolac, Mirogoj i pojedine maloprodajne trgovine te proučili cijene lampiona i cvijeća.

Na Dolcu je velika ponuda živog cvijeća, a najviše je krizantema i multiflora, što je i logično jer ih većina uglavnom i kupuje za groblje i aranžmane. Na Mirogoju ima i lampiona i cvjetnih aranžmana čija cijena doseže i 500 kuna, a najskuplji su oni koji u sebi sadrže velike krizanteme. 

Što se tiče dućana, Lidl i Plodine u ponudi imaju i živo cvijeće, a u potonjem su velike krizanteme i krizanteme multiflora na akciji. Lampione imaju gotovo svi, a po najboljoj cijeni smo ih pronašli u manjem dućanu u Dugavama, Konzumu i u Kauflandu - tamo se lampioni mogu kupiti i po cijeni od 8.99 kuna.

Sve cijene možete vidjeti niže kao i gdje smo što pronašli:

Dolac

Dolac ima veliku ponudu živog cvijeća i raznovrsnih aranžmana. Što se tiče cijena, krizanteme se prodaju po cijeni od 20 do 60 kuna, ovisno o njihovoj veličini. Cijena multiflore se pak kreće od 35 do 40 kuna. 

Mini ciklame se prodaju po cijeni od 22 kune, dok su one veće 28 kuna. Manje košarice s cvijećem koštaju 50 kuna.

Žardinjere s cvijećem se prodaju po cijenama od 30 do 50 kuna, a manji cvjetni aranžmani po 30 kuna.


Mirogoj

Na Mirogoju se cijene cvijeća kreću već od 20 kuna, a za cvjetne aranžmane treba izdvojiti od 50 pa sve do 500 kuna. 

Najskuplji su veći aranžmani s krizantemama, dok se aranžmani s drugim cvijećem mogu pronaći i za 50 ili 60 kuna.

Cijena lampiona je isto šarolika i ovisi o njihovoj veličini, kreće se od 10 kuna pa sve do 150 kuna. Najveća je ponuda lampiona do 30 kuna.

Na Mirogoju možete kupiti i tacne, cijena im se kreće od 40 do 90 kuna. 


Manji dućan u Dugavama

U manjem dućanu na ćošku Kauzlarićevog prilaza i Sarajevske naš je fotograf naišao na dosta dobru ponudu na lampione.

Naime, cijena im je snižena za 25% pa se tako može naći veliki lampion po cijeni od 8.99 kn. Lampion u obliku kocke u bijeloj i ljubičastoj boji na popustu košta 11.24 kn. Ovaj popust vrijedi do 20.11.


Lidl

Lidl ima akciju u sklopu koje kupnjom tri proizvoda iz kategorije lampiona, aranžmana, buketa i grančica ostvarujete 40% popusta, a akcija vrijedi do 1.11.

Imaju u ponudi ukrasne aranžmane od umjetnog i živog cvijeća. Aranžmani od umjetnog cvijeća koštaju 99.99 kn ili 199.99 kn, ovisno o njihovoj veličini. Od živog cvijeća imaju premium aranžman promjera 60 cm koji košta 249.99 kn, a drugi aranžman koji imaju u ponudi košta 129.99 kn. 

Osim cvijeća, u ponudi imaju lampione u multipack pakiranjima, ali i pojedinačne. Veliki lampion košta 19.99 kn, a cijena multipackova se kreće od 29.99 kn (4 kom.) do 69.99 kn (10 kom.).

Cvjetni aranžmani od živog cvijeća, Lidl


Kaufland

U Kauflandu koji smo obišli, naišli smo samo na lampione u ponudi i to po cijenama od 8.99 kn do 19.99 kn. 


Plodine

U Plodinama imaju akciju na krizanteme multiflora pa se prodaju po cijeni od 34.99 kn, a na akciji je i velika krizantema u lončanici pa se prodaje po cijeni od 59.99 kn. 

Također imaju i lampione na akciji, cijena se kreće od 10.99 kn naviše. 


Konzum

U Konzumu na akciji se mogu pronaći lampioni i cvjetni aranžmani od umjetnog cvijeća. Lampioni se tako mogu kupiti po cijeni od 8.99 kn pa do 19.99 kn. Cvjetni aranžmani od umjetnog cvijeća mogu se pronaći i po cijeni već od 29.99 kn.

Pročitajte više