Od 2 do 13 eura: Vizažistica nam je otkrila najbolje drogerijske proizvode za obrve

Foto: Promo/notino.hr/kameja.hr/dm.hr/nyxcosmetics.com/amazon.de/evolutionbeauty.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RAZGOVARALI smo s profesionalnom vizažisticom Andreom Leko i zamolili je da nam preporuči najbolje drogerijske proizvode za popunjavanje i stiliziranje obrva.

Andrea se profesionalnim šminkanjem bavi deset godina, radila je na televiziji, šminkala za brojne kampanje domaćih i stranih brendova, a šminka i mladenke za njihov najvažniji dan. U svom make-up kitu ima razne proizvode, od onih skupljih do povoljnijih. Evo koje drogerijske proizvode za obrve preporučuje uz mali bonus na kraju članka. 

"Obrve su uvijek bile okvir lica, neovisno o trendovima njihovog oblika. Danas su proizvodi za obrve šireg asortimana nego prije, pa tako imate velik izbor proizvoda ovisno o vašim željama i potrebama", istaknula je na početku razgovora. 

Pomade za obrve

Za one koji imaju svijetle dlačice ili nemaju obrve, preporučuje pomade, i to one brenda Catrice. 

Catrice 3D Brow Two-Tone pomada za obrve 2 u 1, 3.70 € (27.88 kn)

"Prednost pri popunjavanju i kreiranju izgleda obrva za one jako svijetlih dlačica ili one koji ih iz nekog razloga nemaju dala bih pomadama koje imaju visoku pigmentaciju te su većinom vodootporne. Jedna takva je ona Catrice 3D two brow, koja dolazi u 2 nijanse, ovisno o toplom ili hladnijem podtonu pigmenta koji želite. Uz ovaj proizvod trebat će vam tanki kosi kist", preporučila je.


Olovke za obrve

Od Andree smo doznali da postoje tri vrste olovaka za obrve, a u svakoj kategoriji izdvojila je svoje favorite. Osim toga, otkrila nam je i kakve teksture mora biti idealna olovka za obrve. 

Artdeco eyebrow pencil,  5.95 € (44.83 kn)

"Olovke možemo podijeliti u tri vrste, one klasične, te ovdje preporučujem Artdeco eyebrow pencil, koju možete naći u šest nijansi koje uz savršenu teksturu i pigmentaciju, odlično pokrivaju nijanse. Idealna olovka za obrve nije premekana ni pretvrda ili masna, nije prepigmentirana pa je potreban lagan dodir i iscrtavanje za postizanje efekta", rekla nam je.

Essence Micro precise olovka za obrve, 2.24 € (16.88 kn)

"Iduće olovke za koje bih dala preporuku su one tanke, za precizno oponašanje prirodne dlačice, za one koji vole prirodniji izgled. Ako ste fan ovakvih olovki, preporuka ide za najjeftiniju opciju Essence, s obzirom na to da ove olovke inače ima najmanju gramažu", istaknula je. 

NYX Precision Brow Pencil, od 13.20 € (99.46 kn)

"Treća vrsta olovaka za obrve čine one plosnatog vrha, na automatsko odvrtanje, a može ih se koristiti na više načina. Precision Brow od NYX-a je moja najdraža opcija", rekla je. 


Sjenilo za obrve

Sjenila za obrve idealne su za one koji žele mat izgled, ali uz njih je potreban i poseban kist za obrve.

Artdeco Eyebrow powder,  5.95 € (44.83 kn) / Makeup Revolution obostrani kist za obrve, 4.70 € (35.41 kn)

"Za one koji preferiraju mat izgled i popunjavanje obrva sjenilom, Artdeco sjenila za obrve pokrivaju lijep raspon boja koji će pokriti od blond i ginger do tamnih obrva, a dolaze u malom pakiranju kao refil, uz njih vam je također potreban koso rezani tanki kistić", istaknula je. 


Bonus proizvodi - za fiksiranje obrva

Schwarzkopf got2b gel za obrve, 10.90 € (82.12 kn)
Anastasia Beverly Hills DIPBROW Gel Mini, od 10.20 € (76.85 kn)

"Kao bonus proizvodi za one koji vole jednostavno fiksiranje obrva koje zaista drži, tu je najbolji Schwarzkopf got2be gel za obrve, a za sve koji preferiraju i malo boje u takvim proizvodima da popuni obrve, tu su gelovi u bojama, poput Anastasia Beverly Hills gela s izvrsnom četkicom za odlično doziranje proizvoda", otkrila nam je svoje preporuke za fiksiranje obrva. 

Pročitajte više