Olovke za oči u boji novi su make-up trend. Evo koje su najbolje opcije

Foto: Shutterstock/essence.eu/goldenrose.hr/dm.hr/rimmellondon.com/ deborahmilano.com/pupamilano.com/kikocosmetics.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OLOVKE za oči u boji posljednji su trend u make-up svijetu pa smo se obratili vizažistici Andrei Leko da nam preporuči najbolje opcije i boje koje će se nositi ovog proljeća i ljeta. "Da proljeće vraća naglasak na boje, to već znamo, no ove godine lagano se miče naglasak s pastelnog na ekspresivne i žive boje, i to u obliku olovke za oči", rekla nam je.

Proizvoda i brendova je na tržištu mnogo, no većina u stalnoj ponudi ima crne, smeđe, navy, sive i koju ljubičastu, ali ta se lepeza sada širi pa postoje električno plave, tirkizne, svijetlo plave, zelene, pa čak i narančaste, a ponegdje i žute olovke za oči. 

Andrea je prije preporuka podijelila s nama par trikova za čim bolji rezultat kada se koriste olovke za oči. "Oči prepudrajte, neka budu mat, ispod toga pomoći će i primer za sjenilo. Zašto? Naime, ovisno o obliku oka, kapka i prostoru na njemu, boje se vole preslikati, a ovako  ćete smanjiti mogućnost da se to dogodi", pojasnila je.

Rimmel puder u kamenu, 7.99 € (60.27 kn)

Izdvojila je nekoliko svojih omiljenih olovki za oči u bojama, od povoljnijih do skupljih opcija, a za što dulji efekt, kako boje ne bi izblijedjele, preporučuje da odabir padne na vodootpornu verziju. 

Essence Longlasting vodootporna olovka za oči 18 h

Essence dugotrajna olovka za oči, 1.70 € (12.81 kn)

"Essence ima lijepe plave i zelene nijanse, uz longlasting formulu, a uključili su u izbor i lijepu rozu nijansu", navela je drugu opciju. 


Golden Rose Miss Beauty Colorpop olovka za oči

Golden Rose Miss Beauty Colorpop Eye Pencil, 2 € (15.07 kn)

"Moj ovogodišnji favorit su nove Golden rose olovke u bojama koje drugi nemaju, zaista su izvrsne. Tako možete naći žutu, narančastu, zelenu, rozu, plavu koje će vas ove sezone istaknuti", rekla je. 


s-he colour&style twin olovka za oči

s-he colour&style twin olovka za oči, 2.40 € (18.08 kn)

"Za povoljnu i zanimljivu opciju s dvije boje u jednoj, tu je she s-he colour&style twin olovka za oči. Svaka od ovih kombinacija odlično funkcionira kao zanimljiva opcija zasebno ili u kombinaciji, npr. svjetlija na prvoj trećini kapka, a tamnija do kraja kapka", preporučila je. 


Pupa Multiplay olovka za oči

Pupa Multiplay olovka za oči, 14.59 € (109.93 kn)

"Pupa ima divne olovke lijepih tekstura, a boje su zaista nosive", istaknula je i preporučila opciju u zelenoj boji kao idealnu za ovaj trend. Na kraju Andrea kaže da se s olovkama u boji treba zaigrati i da ih se može kombinirati i s maskarama u boji za dodatan upečatljiv efekt

Pupa Vamp! maskara 301 Electric Blue, 12.90 € (97.20 kn) / Kiko Milano Everlasting olovka za usne, 7.99 € (60.20 kn)

"Olovke možete nositi na donjem dijelu kapka, ispod oka ili u vodenoj liniji, igrajte se, a možete zanimljivo uskladiti i trepavice u  intenzivnim nijansama s, primjerice, Pupa vamp maskarom u električno plavoj nijansi", preporučila je. Za one koji se pak osjećaju ekstra hrabro preporučuje korištenje vodootporne olovku za usne u nijansi fuksije na kapcima. 

Pročitajte više