Omega lansira novu liniju satova Speedmaster Chronoscope uoči Olimpijskih igara

Foto: omegawatches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

S NADOLAZEĆIM Olimpijskim igrama u Parizu 2024., Omega je otkrila dva nova sata Speedmaster Chronoscope. Ovi satovi dolaze u verzijama od nehrđajućeg čelika i zlata 18k Moonshine™, a dizajn im je inspiriran bojama i atmosferom globalnog sportskog događaja koji se održava svake četiri godine.

Oba modela imaju kućište promjera 43 mm i srebrno-bijeli brojčanik s crnim pomoćnim brojčanicima. Inspiriran dizajnom iz 1940-ih, brojčanik je ukrašen tahimetrom, pulsometrom i telemetrom.

S tahimetrom i crnim okvirom - aluminijskim za čeličnu verziju i keramičkim za Moonshine™ Gold - ovaj sat ističe se svojim dizajnom. Arapski brojevi i kazaljke u obliku lista na ovom satu ističu se zahvaljujući premazu PVD Moonshine™ Gold.

Na stražnjoj strani kućišta utisnut je medaljon s natpisom "PARIZ 2024" uz olimpijske krugove, kao podsjetnik na ovaj poseban događaj. Interni kalibar 9909 otkucava s visokom preciznošću od 28.800 vibracija svakog sata.

Za više informacija posjetite službenu web stranicu Omega.

Pročitajte više