Otpustili su je jer je premalo komunicirala s kupcima. Razvila se rasprava na TikToku

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NATALIE, radnica u jednom butiku, objavila je u videu na TikToku da je nakon mjesec dana rada dobila otkaz jer nije dovoljno komunicirala s kupcima. Video je u par dana dosegao više od 5.5 milijuna pregleda i preko 600 tisuća lajkova. U komentarima se posljedično razvila rasprava o tome trebaju li trgovci komunicirati više s kupcima ili ih pustiti da u miru razgledaju ponudu. 

Natalie (@natalieulwelling) je na početku videa rekla da je upravo dobila otkaz na jednom od "najdražih poslova koje je ikad imala" nakon samo mjesec dana rada. Zatim je dodala da razlog zbog kojeg je dobila otkaz nema smisla. Kao što smo već naveli, razlog je što nije komunicirala dovoljno s kupcima. 

@natalieulwelling

storytime rant therapy session video

♬ original sound - NATALIE 🎀

Šokiralo ju je što je dobila otkaz bez prethodnog upozorenja

Dodala je da ju je to šokiralo. "Mislila sam da će me upozoriti ili tako nešto." Kaže da nije očekivala da će na licu mjesta dobiti otkaz. U videu je rekla je da je uvijek "otvorena za kritiku i da želi dati sve od sebe". 

Željela je naučiti više o poslu koji je imala i rekla je da ga je obožavala. Također je dodala da je rekla svojim menadžerima da bi joj bilo draže da su joj ranije rekli da postoji problem jer, kako kaže, smatra ga "lako rješivim". 

Natalie je istaknula da se nije htjela svađati, da su menadžeri svoju odluku donijeli, ali da je razočarana situacijom. Posebno ju je frustriralo što ju je kolegica pohvalila, i rekla da joj ide jako dobro. S čime su i njezini voditelji bili upoznati. Najviše joj smeta što joj nisu dali priliku da pokaže da može bolje. 

Mnogi su je u komentarima podržali. "Ironično je da su ti dali otkaz zbog toga što nisi komunicirala više s kupcima, a ni oni nisu znali komunicirati s tobom", "Definitivno su te trebali upozoriti", "Ovo je ludo. Očito imaju problema unutar svog menadžerskog tima. Nemoj dopustiti da te ovo obeshrabri, to je njihov gubitak."

U komentarima se razvila rasprava

No u komentarima se razvila i rasprava o tome trebaju li trgovci pustiti kupce da na miru razgledaju ponudu ili trebaju više komunicirati s njima. 

"Bavim se maloprodajom i primjećujem da mnogi kupci preferiraju da se ne angažirate previše osim ako im treba pomoć ili imaju pitanja", napisala je jedna osoba. 

"Kada kupujem, doslovno ne želim da zaposlenici komuniciraju sa mnom", istaknula je druga. 

"Ne mogu podnijeti kad zaposlenici pokušavaju razgovarati sa mnom, molim te, ostavi me na miru", dodala je treća. 

"Smatram da mlađi ne žele da trgovci komuniciraju s njima, ali se stariji uzrujaju kada ne komuniciraju, to je izgubljena bitka u cijelosti", osvrnula se četvrta osoba. 

"Ozbiljno, ponašaju se kao da me treba držati za ruku, to je tako iritantno", referirala se peta osoba na neka iskustva s trgovcima koje je imala. 

Javili su se i trgovci koji su istaknuli da ne žele gnjaviti kupce previše, ali su pod pritiskom da to rade. "Vjerujte mi da nam to nameću menadžeri i korporacije, većina nas ne želi biti dosadna namjerno", neki su od takvih komentara. 

Pročitajte više