Ova boja omiljena je među dizajnerima interijera. Evo i zašto

Foto: Shutterstock/ikea.com/prima-namjestaj.hr/etsy.com/xxxlesnina.hr/sinsay.com/hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MASLINASTOZELENA boja bit će najveći trend na kraju ove i u idućoj, 2024. godini. Od mode do uređenja interijera - nema gdje je ne viđamo. Ove je godine u interijerima pretežno dominirala boja rajčice do slatkih stilova inspiriranih jagodom, a sada ulazimo u eru maslinastozelene, koja je topla i zemljana. 

Od maslinasto obojenih zidova do maslinastozelenih sofa, ideja zelene sobe je ona koju ne želite propustiti. Stručnjaci za interijere su s Homes & Gardens portalom podijelili zašto vole maslinastozelenu, evo što su rekli. 

Dizajneri interijera vole svestranost maslinastozelene boje

Stručnjaci vole što se ova nijansa može neprimjetno uklopiti u bilo koji stil dizajna i što paše uz sve boje. "Maslinastozelena je svestrana boja - postiže savršenu ravnotežu između toplih i hladnih tonova", kaže Daniel Ufland, stručnjak za dizajn interijera u tvrtki With Flitch.

"Lijepo se poigrava različitim uvjetima osvjetljenja i ne sukobljava se s drugim bojama u vašem prostoru. Na jutarnjem suncu djeluje ugodno i primamljivo, a pod hladnijim umjetnim svjetlom zadržava svoju staloženu eleganciju", dodaje.

"Dakle, bez obzira na to želite li toplu i gostoljubivu ili hladnu i sofisticiranu atmosferu, maslinastozelena se lijepo prilagođava. Njezina inherentna prilagodljivost čini je omiljenim izborom u krugovima dizajnera interijera, besprijekorno se usklađujući s različitim raspoloženjima i prostornim kontekstima, a istovremeno održavajući dosljedan ritam."

Prilagodljivost boje čini nijansu savršenom za sve, od zelenih kuhinja do zelenih dnevnih soba.

Stručnjaci vole nostalgiju maslinastozelene boje

Maslinastozelena je nevjerojatno sofisticirana i bezvremenska nijansa. Podsjeća na prekrasne antičke građevine i donosi chic retro energiju u prostor.

"Sviđa mi se kako boja masline daje osjećaj starog svijeta, povezuje nas s našom čežnjom za nostalgijom, a istovremeno stvara osjećaj svježine i organskog", kaže Lizzy Jackson, glavna dizajnerica interijera u Lizzy Jackson Interiors. Toplina i žuti podtonovi ove nijanse daju boji posebnost koja se nekako čini novom i starom u isto vrijeme.

Stručnjaci za uređenje doma vole način na koji maslinastozelena odražava prirodu

Budući da maslinastozelena boja odražava nijansu zelenih maslina, to je boja koja dolazi iz zemlje. Ovo organsko podrijetlo daje boji umirujuća svojstva.

"Popularnost maslinastozelene ide u korak s trendom organskog modernizma koji je ove godine u porastu. Također se radi o prenošenju ljepote prirode u zatvorene prostore i crpljenju inspiracije iz prirodnog svijeta. Maslinastozelena izvrsno služi toj svrsi", kaže Kathy Kuo iz Kathy Kuo Home.


Izdvojili smo maslinaste komade za dom

U nastavku smo izdvojili neke maslinastozelene komade za dom, kojima možete unijeti ovu boju u svoj interijer. Maslinastozelena može biti duboka i tamna, ali i nježna i svijetla. Pregledali smo ponudu trgovina poput H&M Homea, Sinsaya, Lesnine, IKEA-e, Prime te Etsyja i izdvojili komade koji su nam se svidjeli. 

Pročitajte više