Ova boja djeluje umirujuće, a dobro će se istaknuti u vašem domu

Foto: xxxlesnina.com/emmezeta.hr/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAD BISTE zamislili svoju idealnu fotelju, koje bi boje ona bila? Za mnoge, idealna boja je neutralna, poput sive ili bež. Kad razmišljamo o sjedalima koja će privlačiti pozornost u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, obično ne zamišljamo jarke boje jer ne djeluju opuštajuće kao neutralne. Ali neki dizajneri smatraju da postoje boje koje mogu djelovati opuštajuće bez obzira na to što "upadaju u oko".

Jednostavna, a upečatljiva

Iako stolice i fotelje neutralnih boja i dalje prevladavaju na tržištu, sve su popularnije one u plavoj boji. Kako je Ana Kurtsikidze, osnivačica arhitektonskog ureda i konzultantske tvrtke za unutarnji dizajn ArcheA Studio rekla za Livingetc: "Plava unosi osjećaj mira i spokoja u svaki prostor."

Dodala je kako je plava boja vrlo prilagodljiva, što plavom namještaju omogućava da se savršeno uklopi bez obzira na stil u kojemu uređujete dom. Dobro će izgledati u modernom minimalističkom prostoru i u rustikalnom: "Nudi dašak boje koji može umiriti ili oživjeti okolinu ovisno o nijansi."

U nastavku smo izdvojili nekoliko plavih stolica i fotelja za dom.

Carryhome fotelja, Lesnina, 249 eura
Plava fotelja sa zlatnim detaljem, Emmezeta, 424.90 eura
Plavo-siva fotelja, Emmezeta, 364.90 eura
Niska plava fotelja, IKEA, 289 eura

Isto se pravilo odnosi i na stolice za blagovaonski prostor. Čak i u neutralnim kuhinjama i blagovaonicama, plave stolice će se jako dobro uklopiti.

Plava stolica, IKEA, 81.98 eura
Plava kuhinjska stolica, IKEA, 79.99 eura

Pročitajte više