Ova torbica manja je od zrna morske soli, trebat će vam mikroskop da je vidite

Screenshot: YouTube nickbtube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MSCHF, američki umjetnički kolektiv koji je u veljači zaludio društvene mreže s velikim, crvenim gumenim čizmama Big Red Boots, sada je proizveo gotovo nevidljivu malu torbicu koja je zapravo nevjerojatno precizan prikaz torbice Louis Vuitton OnTheGo.

S dimenzijama 657 x 222 x 700 mikrometara, ova poluprozirna torbica manja je od zrna morske soli. 

Silueta OnTheGo odabrana je zbog svog jednostavnog oblika pravokutnika i istaknutog logotipa, dok je lagana prozirnost torbice vidljivija kada se stavi pod pozadinsko osvjetljenje mikroskopa. 

MSCHF je rekao New York Timesu da nije dobio dopuštenje LV-a za svoju mikroskopsku torbicu. "Pharrell voli velike šešire, pa smo mu napravili nevjerojatno malu torbu", rekao je Kevin Wiesner, glavni kreativni direktor MSCHF-a.

Ovaj novitet izazvao je razne reakcije na društvenim mrežama. "Vidim da je netko zakasnio sa svojom prvotravanjskom šalom", "Sviđa mi se", "Je li ovo za stvarno?", "To je mikroplastika", "Ovo nema smisla", "Da! Mravi vole svoju torbu", neki su od komentara na Twitteru o ovoj mikro torbici.

Za projekt tim MSCHF-a obratio se nekoliko industrijskih proizvođača koji su specijalizirani za biotehnologiju. Na kraju je torba napravljena od smole kroz mikroskopski 3D proces printanja, poznat kao dvofotonska polimerizacija.

MSCHF-ova Microscopic Handbag trebala bi biti ekskluzivno objavljena na aukciji Just Phriends Sarah Andelman 19. lipnja.

Pročitajte više