Ova zagrebačka trgovina nudi zanimljive proizvode kakve još niste vidjeli

Foto: Hana Kajari/Index/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Sadržaj nastao u suradnji s: Deliiicije

ZAVIRILI smo u ponudu trgovine Deliiicije u Zagrebu i pronašli smo pregršt zanimljivih proizvoda. Neki od njih mogu poslužiti kao originalan poklon za bilo koju prigodu, neke možete ponijeti sa sobom na zabavu i osvojiti prisutne, a neki su savršeni za to da se počastite - jer zašto ne?

Umaci za roštilj Jack Daniels

Počet ćemo s umacima za roštilj Jack Daniels. U ponudi su dvije verzije: originalna i ona s dodatkom meda. Originalna verzija kombinira tamno smeđi šećer s bogatim, zrelim rajčicama, jabučnim octom i viskijem Jack Daniel's Tennessee.

Verzija s medom, kao što i samo ime govori, među sastojcima sadrži i med. Od umaka se nećete napiti, s obzirom na to da sadrži 0.3% viskija, ali predstavlja idealan dodatak jelima od mesa. Možete ga koristiti kao aromatični umak za premazivanje mesa ili ga poslužiti uz jelo.

Za probu smo odabrali Jack Daniels originalni BBQ umak, nismo mogli odoljeti. Odmah pri otvaranju bočice dočekao nas je bogat miris dima, a okus mu je odličan. Savršeno balansira spoj kiselosti i slatkoće, a sve je izvanredno zaokruženo okusom viskija i aromom dima. Kako bismo ga što bolje ocijenili, probali smo ga direktno iz bočice samog, ali odmah je potaknuo želju za uživanjem u dobrom roštilju. 

Umaci su dostupni u bočicama od 280 grama po cijeni od 6.99 eura i u bočicama od 553 grama po cijeni od 9.99 eura.

Eat Your Drink

Budući da smo započeli s proizvodima koji sadrže alkohol, nastavit ćemo u istom tonu. Našu pažnju prvo je privukao dizajn kutija aromatiziranih žele bombona Eat Your Drink. Ovi bomboni otkrivaju okuse popularnih alkoholnih pića i sadrže 5% alkohola.

Kutije su odličan izbor za različite prilike, bilo da je riječ o opuštenom druženju s prijateljima ili kao originalan poklon kada ste pozvani na večernje okupljanje. Na raspolaganju su razne verzije, uključujući žele bombone s alkoholom The Love Box, The Night In, Gin Obsessed i Whiskey Club. Jedna kutija, koja sadrži 10 posebno zapakiranih bombona, košta 22.99 eura.

Namaz od vina Malvazije

Da, i to postoji. Između ostalog, namaz brenda Daidone sadrži 60% Malvazije, autohtone sicilijanske sorte vina. Osim Malvazije, sadrži šećer i pektin te 10% alkohola. Najčešće se ovakvi namazi koriste u kombinaciji sa sirevima gdje žele doprinosi obogaćivanju njihova okusa.

No ne treba se ograničiti samo na tome - može se koristiti kao umak uz fino pečenje, dodatak ribi i školjkama, ali i kao namaz u sendvičima ili preljev na desertima. Mogućnosti su zaista brojne. Teglica namaza od vina Malvazije od 140 grama prodaje se po cijeni od 18.99 eura.

Mackays marmelada od naranče s viskijem

Mackays marmelade i džemovi uživaju pohvale kupaca, a u Deliiicijama se može naći raznolika ponuda okusa. Među njima nalaze se klasični okusi poput naranče i đumbira, ali i inovativne kombinacije. Posebno se ističu zanimljivi spojevi poput džema od jagoda sa šampanjcem i marmelade od naranče s viskijem.

Za marmeladu od naranče i viskija kupci kažu da je "najbolja marmelada ikada", ističući kako okus viskija ne dominira, već harmonično uravnotežuje kiselost limuna. Neki su čak izjavili da "nemaju dovoljno riječi da opišu koliko je ovo divno".

Uzevši u obzir ovakve pozitivne recenzije, nije bilo druge nego da ga isprobamo. Po našem mišljenju savršen je izbor za one koji preferiraju nepreslatke marmelade. Kremaste je teksture koja se topi u ustima, a prisutni su komadići voća koji potvrđuju njezinu kvalitetu. 

Pri otvaranju teglice, umjesto mirisa viskija, dominira aroma naranče. Viski se osjeti tek pri zalogaju i to u pozadini, njegov okus je suptilan i ugodan te je izvrsno komplementiran blagim gorkastim notama naranče.

Cijene ovih marmelada i džemova, pakiranih u teglice od 340 grama, počinju od 5.29 eura.

Unicorn Latte

Zamislite da započinjete jutro, ili zapravo bilo koji dio dana, s napitkom koji vas podsjeća na čarobni svijet jednoroga. Ovaj jedinstveni latte napravljen je na bazi kokosovog mlijeka, obogaćen ekstraktima đumbira i spiruline, koja mu daje prepoznatljivu plavu boju.

Unicorn Latte stiže u pakiranju od 10 espresso kapsula, kompatibilnim s Dolce Gusto aparatima. No najbolje od svega je da je trenutno na popustu od 54%, tako da pakiranje možete nabaviti po cijeni od samo 4.99 eura.

Hello Mims

Ako se pitate kakvi su ovo bomboni u obliku usana, to su zapravo dodaci prehrani koji uključuju sladilo, kolagen i biotin. Posebno su formulirani za održavanje zdravlja kože, kose i noktiju kod odraslih. Vrećica težine 87.5 grama sadrži sedam gumenih bombona. Što se tiče cijene, možete ih nabaviti za 6.99 eura.

Sirup od maslačka i sirup od borovih iglica

Sirup od maslačka i sirup od borovih iglica privukli su našu pažnju. Sirup od maslačka obogaćen je cinkom, flavonoidima, vitaminima B i C, željezom i kalcijem, što ga čini izvrsnim izborom za poticanje imuniteta. Osim toga, preporučuje se za ublažavanje simptoma prehlade, ali i za još mnogo toga. Teglica od 450 grama dostupna je po cijeni od 6.99 eura.

S druge strane, sirup od borovih iglica proizvodi se od šećera i mladih izdanaka borovih iglica. Zahvaljujući bogatstvu vitamina C, ovaj sirup se preporučuje za jačanje imuniteta. Također se koristi za olakšavanje simptoma kašlja, prehlade, bronhitisa i sličnih tegoba. I ovu teglicu od 450 grama možete nabaviti za 6.99 eura.

Kuglica balzamičnog octa

I za kraj smo ostavili ovaj inovativni proizvod. Radi se o kuglici balzamičnog octa iz Modene brenda Terra del Tuono. Vrlo originalan koncept omogućava da balzamični ocat direktno naribate preko bilo kojeg jela po vašem izboru. No osim toga, kuglica se može i mljeti ili rezati po želji. 

Idealna je za obogaćivanje okusa raznih jela, od rižota i tjestenine, do mesnih i ribljih specijaliteta. Naravno, neodoljivo se spaja sa salatama i povrćem te može dodati slatko-kiselu notu i na odabrane deserte. Ova kuglica težine 75 grama dolazi po cijeni od 19.99 eura, nudeći izvanrednu priliku da eksperimentirate s okusima i uvedete malo kreativnosti u svoju kuhinju.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Deliiicije u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više