Ovaj make-up izgled zaludio je društvene mreže. Evo kako ga postići

Foto: Epa/dm.hr/makeup.hr/auramakeup.eu/catrice.eu

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO ste nedavno proskrolali društvenim mrežama poput Instagrama i TikToka, zasigurno ste vidjeli da postoji novi make-up look koji dominira. Ako niste, sada znate. Latte make-up posvuda je i to još od konca kolovoza i čini se da ne ide nigdje. Nije teško zaključiti zašto je popularan - make-up je jednostavan za kreirati, a izgleda dobro na gotovo svima. 

Obratili smo se profesionalnoj vizažistici Andrei Leko da nas provede kroz ovaj trend i otkrije nam kako ga postići, a pritom ne potrošiti previše. 

Što je Latte make-up?

"Kraj ljeta i početak jeseni u beauty svijetu obilježio je trend Latte makeup. No o čemu se radi? Monokromatski make-up u toplim karamel nijansama vizažistice Tanielle Jai obilježava poseban look koji spaja sjenila smeđih toplih nijansi srednjeg intenziteta s bronzerom koji dominira licem i spaja se sa sjenilom, a iste takve nijanse su i na usnama", pobliže je pojasnila trend Andrea. 

Dodaje da će ovakav look sjajno stajati onima kojima je preostalo još nešto preplanule boje od godišnjeg "te će je naglasiti i produžiti osjećaj ljeta". Doznali smo da je karakteristično za ovaj look da je ten lagan, prozračan i glowy, sjenila i bronzer su mat, a na usnama najbolje pristaje kombinacija olovke i sjajila.

Kojim proizvodima postići ovaj look?

Kao prvi proizvod Andrea ističe primer. "Da biste dobili taj glow i da bi puder ljepše sjeo na lice, možemo koristiti trend! it up primer za blistavost, a ukoliko imate čisti ten i možete bez podloge, ovdje ga možete koristiti samostalno uz korektor", kaže. 

trend !t up Hello Natural Glow! primer, 30 ml, 3.75 eura (28.25 kn)

"Za oči nam dakle trebaju mat topla sjenila smeđih nijansi, primjerice kao karamela, dok uz trepavice pogled možemo produbiti malo tamnijim sjenilom, no opet u smeđoj boji. Za to će nam lijepo poslužiti ova trend !t up paleta", preporučila je. 

trend !t up chocoholic paleta sjenila, 4.8 g, 4.95 eura (37.30 kn)

Za unutrašnjost gornjeg kapka preporučuje gel olovku za dužu trajnost i dojam gušćih trepavica i to u crnoj ili smeđoj boji. Andrein odabir je Eveline olovka za oči. 

Eveline Cosmetics Variete Gel Eyeliner Pencil Waterproof, 4.7 eura (35.41 kn)

Andrea naglašava da je u Latte make-up priči bronzer najbitniji, a preporučuje ovaj novi Catrice u velikom pakiranju te mat finišu. Dodaje da se može iskoristiti i na jagodicama, no i na očima. 

Catrice Melted Sun Cream Bronzer, 9 g, 5.30 eura (39.93 kn)

"Kao preporuku za usne izdvajam Aura olovku za usne u nijansi Praline u mat finišu, a preko nje sjajilo pure nude u nijansi 50", ističe posljednja dva proizvoda za kompletiranje ovog viralnog make-up izgleda. 

Aura olovka za usne Revolution 25 Praline, 5.62 eura (42.34 kn)
trend !t up Pure Nude sjajilo za usne, 5 ml, 2.95 eura (22.23 kn)

Pročitajte više