Ovaj make-up izgled zaludio je društvene mreže. Evo kako ga postići

Screenshot/Foto: TikTok/catrice.eu/pinkpanda.hr/dm.hr/essence.eu/

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Andrea Leko vizažistica je od 2012. godine, karijeru je gradila u radu s raznim beauty brendovima, kasnije na televizijskim postajama, a najviše zadovoljstva nalazi u radu s klijenticama za raznolike prigode. Za Index se osvrnula na trenutno popularnu estetiku žene mafijaša i kako postići taj make-up izgled. 

PRVI trend 2024. - estetika žene mafijaša - stigao je na velika vrata ​​​​​​i zaludio TikTok i Instagram. Za ovo je zaslužna klasična američka dramska serija Obitelj Soprano. Ova serija, koju mnogi smatraju najboljom svih vremena, postala je viralna na TikToku i pokrenula nove trendove.

Osim mode, ovaj trend došao je i u svijet ljepote te je sušta suprotnost clean beauty trendu koji je dominirao prošle godine, a u kojem su vladale jednostavnost i umjerenost. 

@hayleybuix Mob wife makeup ib @mad #mobwife #mobwifemakeup #makeuptutorial @YSL Beauty Bare Look Tint @Valentino.Beauty Very Valentino Concealer @hudabeautyshop Easy Bake Powder @Rare Beauty Bronzing stick @Benefit Cosmetics 24h Brow Setter @maccosmetics lipliner - Cork @tomfordbeauty ♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

Konkretno, ovaj look vuče inspiraciju iz 90-ih. To uključuje naglašene oči, uokvirene crnom olovkom i osjenčane mat sjenilima. Na početak oka se aplicira svjetlije sjenilo, a srednje smeđa nijansa nanosi se na zadnju trećinu oka. Trepavice su definirane maskarom, gornje i donje, a točka na i su ombre usne sa sjajnim finišem.

@isabellrrose “Mob Wife” Makeup 🤔 wearing @Nova Beauty lipstick in “heaven” lashes in “70” cheek powder in “plush” and “spent” eyeliner in “black” & eyeshadow pallet in “bronze” #mobwife #mobwifeaesthetic #mobwifemakeup #makeup #makeuptutorial ♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre
@aliciabreuer0 I think this is my favourite makeup look to date lol, maybe im supposed to be a mob wife… #mobwifemakeup #mobwife #makeup #beauty (Products used @Armani beauty luminous silk foundation 6.5 @YSL Beauty all hours concealer MN1 @Huda Beauty pretty grunge palette @REFY cream bronzer ‘tan’ @Fenty Beauty mascara @L’Oréal Paris ♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

Ten treba biti jače prekriven, a obrazi naglašeni

Za ovaj make-up look ten treba biti jače prekriven, što se može postići tekućim puderom srednjeg ili jačeg prekrivanja i mat finiša. Catrice Liquid Coverage odlična je drogerijska opcija za tu namjenu. 

Catrice HD Liquid Coverage Foundation tekući puder, 30 ml, 8.40 eura

Također, obrazi moraju biti naglašeni, a to ćete postići dobro pigmentiranim rumenilom jače fuksijaste ili crvenkaste boje. Nemojte se bojati pretjerati. Ključ uspjeha ovog looka uvelike je na rumenilu, točnije njegovom pozicioniranju.

Ispravan način je nanijeti ga na vrh jagodica, ne na sredinu obraza, nego od jagodice pa prema sljepoočnicama. Što se tiče samog proizvoda, preporučujem Revolution rumenilo u nijansi Pop my cherry ili Pink lady.

Revolution Blusher Reloaded Pop My Cherry, 7.5 grama, Pink Panda, cijena na sniženju je 3.99 eura

Mat sjenila i crna olovka su potrebni za postizanje ovog looka na očima

Oči prvo ujednačite puderom, setirajte te onda isjenčajte. Najsvjetliju nijansu iz palete nanesite po cijelom kapku, a onda se, za stvaranje sjene, poigrajte toplijom srednje tamnom smeđom bojom iz palete. 

Revolution paleta sjenila Re-Loaded Palette - Iconic Fever, Pink Panda, cijena na sniženju je 2.18 eura

Preporučujem Revolution paletu, a za ovaj look trebat će vam mat sjenila iz palete. Kada nanesete sjenila, trebat će vam crna, pigmentirana olovka koju ćete nanijeti uz rub trepavica u debljem sloju te nešto debljoj liniji koju ćete onda omekšati.

Eveline Cosmetics Variété 24H gel olovka za oči 01 Black, 0.3 g, dm, 4.50 eura

Oni koji vole dramatičan izgled olovku mogu nanijeti i na donju liniju ispod kapka. Također, i ispod oka možete koristiti srednje smeđu boju sjenila da biste omekšali izgled olovke. Nakon što nanesete sjenila i olovku, vrijeme je za maskaru. 

Nanesite crnu maskaru za volumen na gornje i donje trepavice, za takav efekt preporučujem ovu Essence maskaru koja neće razočarati pigmentacijom ni umijećem uvijanja. 

Essence Lash Princess curl & volume maskara, 12 ml, 4.20 eura

Ombre usne sjajnog finiša

I na kraju usne. Ovaj izgled tvore i naglašene, ombre usne sjajnog finiša. Za to će vam trebati dobro pigmentirana olovka u zagasitoj, tamnoj nijansi, bordo ili sličnoj. Moja preporuka je Aura olovka u nijansi 13.

Aura RloveUtion olovka za usne 13 Dandy, 1.14 g, dm, 5.64 eura

Nanesite je u oštroj, debljoj liniji, krajeve možete malo ublažiti prstom, a za kraj nanesite svjetliji ruž ili sjajilo na sredinu usana. Dobar posao napravit će Aura kremasti ruž sa srednjom pigmentacijom, a za ovaj look možete ga aplicirati i prstom.

Aura Classic ruž za usne 250 Nude Pink, 4.2 g, dm, 6.65 eura

Pročitajte više