Ovaj proizvod mnogi hvale: Nema više vlažnih i smrdljivih kupaonskih tepiha

Foto: amazon.de/aliexpress.com/sleepsutera.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DOBAR kupaonski tepih uljepšat će kupaonicu, održati stopala toplima, ali i obaviti glavni zadatak - upiti vodu i poslužiti kao zaštita od klizanja. Većina kupaonskih tepiha na tržištu čini upravo to, a glavna razlika je u dizajnu, veličini i bojama. No u posljednje vrijeme iznimno su popularni brzosušeći kupaonski tepisi izrađeni od kamena koji nam svako malo iskaču na TikTok feedu. 

Brzosušeće prostirke izrađene od kamena sigurno nisu prva stvar koju biste povezali s kupaonskim tepisima, ali što je, tu je. Izrađene su od dijatomejske zemlje, a kako piše The Spruce, dijatomit je vrlo porozna, lagana i mrvičasta kamena tvar koja se može naći i u morskim i u slatkovodnim sustavima.

"Kamene prostirke za kupaonicu estetski su privlačan izbor koji ne zahtijeva mnogo održavanja i daje svakoj kupaonici svjež, čist osjećaj kao u toplicama", kaže Cindy Tadie, rezidencijalni dizajnerica u Kathy Adams Furniture & Design u Dallasu.

Brzo postaju popularni 

Brzo postaju popularni u mnogim kupaonicama diljem svijeta, uglavnom zahvaljujući svom elegantnom izgledu i visoko upijajućim, poroznim svojstvima. Kamene prostirke nadoknađuju nedostatak mekog jastuka svojom izdržljivošću i sposobnošću da se vrlo brzo suše, i to mislimo zaista vrlo brzo. S obzirom na to, ograničavaju količinu bakterija koje se mogu skupiti u njima tijekom vremena.

Jedan tiktoker posvetio je video ovom brzosušećem kamenom tepihu za kupaonicu i poručio: "Nema više mokrih kupaonskih tepiha." Video je prikupio preko 2.6 milijuna pregleda, a ovaj tiktoker istaknuo je da postoje i ovakve podloge za četkice za zube. 

@devdoesreviews No more soggy bath mats! 🛁🫧🧼 #bathroomfinds #snapdrymat #bathmat #bathroomdesign #bathroominspo ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Izdvojili smo neke od popularnijih niže.

  • Protuklizni kupaonski tepih Trendcool Diatomea, 38.99 eura (293.77 kn), amazon.de
  • Kameni brzosušeći kupaonski tepih, cijena na popustu je 26.41 euro (198.98 kn), aliexpress.com
  • Nayahose brzosušeći kupaonski tepih, 45.99 eura (346.52 kn), amazon.de
  • YeahBoom super upijajuća podna prostirka, 34.99 eura (263.63 kn), amazon.de
  • Sutera kamena prostirka, 149.26 eura (1124.59 kn), amazon.de

Mnogi su kupili ovakav tepih zbog TikToka 

"Vidio sam ovo na TikToku i morao sam nabaviti jedan jer mrzim uobičajene platnene prostirke koje zahtijevaju stalnu pažnju. Ovo radi kako je opisano i nevjerojatno je", "Vau, impresioniralo me", "Radi odličan posao", "Teži je, ali odlično upija", "Ovaj kupaonski tepih je nevjerojatan. Sva voda nestane u roku od nekoliko minuta. Nema više nereda. Nema više vlažnih i smrdljivih kupaonskih tepiha", neki su od komentara kupaca na Amazonu. 

No pojedinci su također istaknuli da su im puknuli nekoliko mjeseci nakon kupnje pa valja obratiti pažnju na one s većinski pozitivnim recenzijama, ali i paziti prilikom korištenja. 

Pročitajte više