Ovaj tekući puder proda se svakih 30 sekundi u svijetu. Evo zašto je hit

Foto: Profimedia/giorgioarmanibeauty-usa.com/maybelline.com/pink-panda.hr/lijepa.hr/dm.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Andrea Leko vizažistica je od 2012. godine, karijeru je gradila u radu s raznim beauty brendovima, kasnije na televizijskim postajama, a najviše zadovoljstva nalazi u radu s klijenticama za razne prigode. Za Index se osvrnula na kultni favorit - Armani Luminous Silk tekući puder. 

NA popisu mnogih top lista najboljih tekućih pudera gotovo uvijek pronaći ćete Armani Luminous Silk, i to najčešće pri samom vrhu. Stoga, osim što se radi o jednom od najprodavanijih proizvoda brenda, ne iznenađuje ni informacija koju prenosi Vogue - u svijetu se jedna bočica ovog pudera proda svakih 30 sekundi.

Linda Cantello, bivša globalna vizažistica brenda, otkrila je da je Armani Luminous Silk bio revolucionaran među profesionalcima nakon svog lansiranja 2000. godine. Omogućio je postizanje efekta prirodno lijepog izgleda kože sa zdravim sjajem. Efekt koji se prije postizao nanošenjem vazelina na jagodice lica, što je funkcioniralo samo na fotografiji.

Danas, 24 godine kasnije, Hiromi Ueda preuzima njezinu ulogu i izražava jednako oduševljenje ovim puderom te ističe da je veliki obožavatelj. U intervjuu za Fashionist, Ueda navodi da je riječ o kultnoj podlozi koja omogućava besprijekoran izgled lica bez osjećaja težine na koži, a također se s njom može dobiti i prirodan izgled. "Prekrasan je."

Pionir u beauty industriji 

Potvrdila je riječi svoje prethodnice o tome da je ovaj puder bio pionir nakon lansiranja, posebno zbog svoje formulacije. Istaknula je kako je tada asistirala na Tjednu mode, gdje su vizažisti redom koristili Luminous Silk tekući puder na modelima.

"Sjećam se da sam bila apsolutno očarana blistavim završetkom i odmah sam otišla kupiti jedan za sebe", rekla je Hiromi Ueda, istaknuvši da se ovaj puder nalazi u gotovo svakom make up kitu vizažista diljem svijeta.

Danas je Luminous Silk postala cijela linija proizvoda koja, osim spomenutog tekućeg pudera, uključuje i highlighter, rumenila, korektor, hidratantni primer, puder u kamenu te fluid za poboljšanje sjajnog izgleda kože.

Dostupan je u 40 nijansi

Iako se linija proširila, glavna zvijezda ostaje tekući puder. Kako su istaknule Armanijeve vizažistice, poseban je ne samo po sposobnosti da oponaša prirodan izgled kože već i po svilenkastom osjećaju na licu, zahvaljujući tehnologiji Micro-Fil. Ova tehnologija kombinira pigmente visoke učinkovitosti s laganom teksturom.

Osim toga, njegova formula je bez ulja, što ga čini pogodnim za gotovo svaki tip kože. Za one s masnijom kožom preporučujem izbjegavanje primera u rutini, a izgled je najbolje dovršiti puderom u kamenu iz iste linije.

Još jedna značajka ovog tekućeg pudera je njegova dostupnost u čak 40 nijansi na globalnoj razini, dok u Hrvatskoj postoji izbor od 22 nijanse. Ipak, većina nijansi dostupna je za narudžbu putem interneta iz drogerija koje vrše dostavu i u Hrvatsku.

Može se nanositi kistom, spužvicom te prstima

Osim što puder pruža luksuzan osjećaj na koži, dolazi i u jednako luksuznom pakiranju - staklena bočica mat završetka s prepoznatljivim crnim čepom. Puno pakiranje sadrži klasičnih 30 ml proizvoda po cijeni od 54 do 70 eura, ovisno o trgovini, dok je nedavno uvedeno i putno pakiranje od 18 ml, dostupno po cijeni od 46 eura.

Može se nanositi pomoću Designer kista brenda, koji kombinira sintetičke dlake i dlake kune, pri čemu se tankim slojevima postižu optimalni rezultati. Također, moguće ga je nanositi spužvicom za laganiju prekrivnost, dok se s dva tanka sloja može postići srednja prekrivnost. Puder se može nanositi i prstima.

Kao što je već spomenuto, oni s masnijom kožom koji žele polusjajni izgled ovog pudera trebali bi izostaviti primer iz linije. Međutim, ostali mogu slobodno koristiti navedeni hidratantni primer. Za kraj, puder se može setirati laganim potezima puderom u kamenu po T-zoni, također iz iste linije.

Armani Luminous Silk tekući puder, Lookfantasitc, 53.45 eura

Pristupačne alternative

Ovaj tekući puder omiljen je mnogima, no visoka cijena ga čini nedostižnim za neke. Stoga evo nekoliko pristupačnijih alternativa koje nude sličan izgled kože. Ključne karakteristike koje ovaj puder čine izuzetnim su srednja prekrivnost, mogućnost nadogradnje, svilenkast osjećaj na koži, i polusjajni završetak.

Prvi puder koji može parirati Armanijevom puderu je Maybelline Fit Me tekući puder. Zadovoljava zahtjeve lagane, a pigmentirane teksture te divno ujednačava kožu i oponaša prirodni ten.

Maybelline Fit Me tekući puder, iHerb, cijena na sniženju je 12.68 eura

Drugi je poznati miljenik iz Bourjois asortimana, nedavno reformuliran Healthy Mix puder. Sa srednjim prekrivanjem, polusjajnim finišem, izvrsno oponaša Luminous Silk te isto odgovara normalnoj, normalnoj do suhoj te mješovitoj koži.

Bourjois Paris Healthy Mix Clean tekući puder, Pink Panda, cijena na sniženju je 15.28 eura

Idući je, također s razlogom, dobro poznat i cijenjen, L'Oreal True Match, koji posjeduje sve potrebne osobine koje tražimo - lagan, svilenkastog osjećaja na licu, radijantan te lagano nadogradiv za srednje prekrivanje.

L'Oreal Paris True Match Super-Blendable tekući puder, lijepa.hr, od 13.42 eura

Predzadnji na listi, i nimalo lošiji od ostalih navedenih, te ujedno i najpovoljniji, novi je essence Skin Tint, u tubici. On osvaja pigmentacijom, lijepim stapanjem s kožom i ima taj lagani osjećaj koji tražimo. Uz to će predivno oponašati prirodni, zdravi ten, uz polusjajni izgled.

essence Skin tint tekući puder, dm, 4.20 eura

Zadnji na listi je i najskuplji, no sjajnim performansama zaslužio je da ga se uključi. Riječ je o Pupa BB kremi s primerom, koja je iznimno lagana i razmaziva. Ona osvaja laganim osjećajem na koži i formulom bez ulja, pa će odgovarati i suhoj, ali i masnoj koži, kao i svim tipovima između. 

Pupa BB krema i primer, dm, 19.95 eura

U današnje vrijeme sve se više odmičemo od teškog i potpuno prekrivenog izgleda kože postignutog tekućim puderom. Od modnih pisti do svakodnevnih zbivanja, sve je veći naglasak na prirodnom izgledu kože lica koja ima zdravi sjaj. Ovaj trend nastavit će dominirati i ove godine. 

Pročitajte više