Ovaj zidni dekor viralan je na društvenim mrežama. Vole ga i dizajneri interijera

Foto: ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRENDOVI se neprestano mijenjaju, stalno nailazimo na različite stilove sofa, stolova, pa čak i kupaonica. Sada je na red došao i predmet koji vjerojatno mnogi najviše koriste. Riječ je konveksnom zrcalu. 

Neobična i zabavna, ova zaobljena ogledala osvojila su internet. Napravljena da oponašaju sigurnosna ogledala koja ćete vjerojatno vidjeti u malim trgovinama ili na slijepim prilazima, ona iskrivljuju sliku koju odražavaju svojim izbočenim oblikom.

Ipak, ova ogledala nisu praktična i sigurno nisu najbolja za stiliziranje vaše kose. 

Zašto su konveksna ogledala u trendu?

Do sada su konveksna zrcala bila svojevrsna TikTok senzacija s hashtagom koji je skupio preko 45.3 milijuna pregleda. Uglavnom su ih ljudi počeli kupovati zbog fora fotografija koje možete napraviti u ovom ogledalu.

Unatoč modernom izgledu, u njima postoji i element nostalgije. Dizajnerica interijera i osnivačica Well x Designa Lauren Sullivan objašnjava za Livingetc da su konveksna ogledala postala sve popularnija zbog svoje starosjedilačke prirode i nostalgičnog šarma koji dodaju prostoru. 

Preporučuje da ih za zabavnu dobrodošlicu koristite u malom hodniku ili ulazu kako bi vaš prostor izgledao veći. Također ih možete objesiti uz razna druga zrcala različitih veličina i oblika.

Konveksno ogledalo smo pronašli u Ikei. Dolazi s tankim crnim okvirom koji daje suvremeni dojam, super je lagan zbog čega se lako pričvršćuje na zid. 

Ukrasno konveksno ogledalo, cijena je 30.39 € (229 kn)

Pročitajte više