Ako vašim prostorom dominira siva, birajte ove boje za jastučiće

Foto: hm.com/zarahome.com/amazon.de/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SIVA je izuzetno popularna nijansa za interijer, a prošle godine upravo su sivi kauči bili najpopularniji. No, kad je u pitanju tako neutralna boja poput sive, neki nisu sigurni koje boje će dobro izgledati uz nju. Kad je u pitanju ukrašavanje kauča i općenito dnevnog boravka, najčešće se odlučujemo za ukrasne jastučiće, a dobra je vijest da puno boja ide uz sivu.

Klasične neutralne boje

Ako želite postići elegantnu atmosferu, ne možete pogriješiti s klasičnim nijansama. Dizajner interijera David Harris kaže da su bijeli i kremasti jastuci idealni za čist i minimalistički izgled dnevnog boravka.

John Stivale, suosnivač tvrtke Stivale Graffam Home, rekao je za Livingetc da bijeli jastuci djeluju umirujuće i sofisticirano, ali također preporučuje eksperimentiranje s jastucima u smeđoj boji za suvremeniji izgled.

Smeđa jastučnica, H&M, 9.99 eura
Jastučnica s geometrijskim uzorkom, Zara, 34.99 eura

Živahne boje

Harris kaže kako je dodavanje ukrasnih jastuka u vedrim bojama jednostavan i jeftin način za "oživljavanje" prostora. Primjerice, iskoristite nekoliko jastuka u neutralnoj boji, a zatim dodajte jedan ili dva jastuka u jarkoj ružičastoj nijansi.

Dizajnerica interijera Elana Mendelson kaže da su njezine omiljene boje jastuka za sivi kauč bogate nijanse poput fuksije, tirkizne i boje senfa: "Siva je fleksibilna poput crne i bijele, pa je možete upariti s cijelim nizom vedrih boja".

Ružičasta jastučnica, H&M, 5.99 eura
Jastučnica s izvezenim cvjetovima, Zara Home, 25.99 eura

Boje inspirirane draguljima

Dobar su izbor i boje izraženim nijansama koje oponašaju boje dragulja poput rubina, safira, smaragda i ametista. Ove boje izgledaju posebno luksuzno i odlično će se uklopiti u prostor kojim dominira siva.

Steven Graffam iz Stivale Graffam Home kaže kako ove boje odlično ističu neutralnost sive, a često se mogu vidjeti u maksimalističkim domovima. Čak i ako više volite neutralne boje, savjetuje da unesete barem jedan jastuk u boji rubina ili smaragda u svoju sobu.

Jastučnica u boji ametista, Amazon, 9.99 eura
Jastučnica u smaragdnoj boji, Emmezeta, 2.39 eura

Pročitajte više