Ove komade Gen Z nosi kada ide u ured. Stilistica kaže da nisu primjereni

Screenshot/Foto: Shutterstock/TikTok/sezane.com/stories.com/zalando.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LIZ TEICH, osnivačica The New York Stylista, rekla je da su ljudi "gotovo pa zaboravili kako se obući za ured", nakon što su neki godinama radili na daljinu. To je posljedično uzrokovalo da odijevanje za odlazak na posao postane "puno opuštenije".

Dodala je da se u današnje vrijeme čini kao da je, kada je u pitanju uredsko odijevanje, "sve dopušteno", prenosi The New York Post. Također je istaknula da su mnoga uredska radna mjesta "izgubila profesionalizam kada je u pitanju odijevanje".

Jedna njezina klijentica joj je otkrila da u ured uglavnom nosi tajice, a kada obuče traperice, čini joj se kao da se posebno sredila. Naime, otkako je pandemija završila, situacija u uredu je opuštenija, a i rukovoditelji su prigrlili ležerniji stil. 

@thenewyorkstylist Want to look expensive? 💰 No, you don’t have to spend a lot. If you read the article that just came out from @dailymail on Succession’s style where I was the style expert on, you’d know that “Quiet Luxury” is a thing. These are the reasons why people like the characters of Succession always *look* rich. NOT because theyre flaunting designer logos. What do you think of “quiet luxury?” #quietluxury #successionstyle #styletips #fakeittillyoumakeit #lookexpensive ♬ Succession - Main Title Theme - Prayathna

Gen Z bira tensice, a milenijalke pete

No, Liz otkriva da sada neki zaposlenici koji rade u uredu ipak žele "izgledati urednije", ali nisu sigurni odakle početi. Dotaknula se i razlike u odijevanju među generacijama. Tako kaže da je najveća razlika između zoomera i mlijenijalaca izbor obuće. Dok su tenisice vrsta obuće koju Gen Z bira (pa i za posao), milenijalci više gravitiraju petama. 

Jedna njezina Gen Z klijentica je za ured birala tenisice Nike Air Force One, bodi i široke hlače. Prema Liz, ta kombinacija je prikladnija za izlazak, dok bi uredska odjeća ipak trebala biti elegantnija. Umjesto poliesterskih bluza i otkrivajućih topova, Teich je predložila komade koji su "krojeni" i bolje kvalitete.

Što se tiče uredskog odijevanja, sugerira da se izbjegavaju traperice s poderotinama ili pohabanim rubovima. Nadalje, dugački predimenzionirani kardigani su po njoj isto demode i trebali bi biti umirovljeni. 

@thenewyorkstylist All you need is a stylist (or at least my FREE tips on here!) 😘 Follow me for more and get in touch if you’d like to learn about my Closet Refresh™️ service. #imaginethedaytheyseeyouagain #better #outfitinspo #fashiontiktok #momsoftiktok ♬ samsinclairfx on instagram - samsinclairfx

Vrijedi imati dobar sako

Po njoj, bez obzira na to u kojem području radite, bilo da je posao kreativan ili ozbiljniji poput bankarskog, uvijek vrijedi imati dobar sako u ormaru. Dodala je da je to komad koji "svakome može koristiti".

Bilo da je opušten ili strukturiran, prevelik ili po mjeri, "nije važno sve dok se osjećate dotjerano", dodala je - i sve dok to nije komad iz trgovine brze mode. Teich je otkrila da njezini klijenti često traže odjeću prikladnu za posao u trgovinama brze mode, ali zbog takvih komada samo izgledaju "neuredno".

Neuredni šavovi, loše krojeni komadi, jeftina poliesterska tkanina čine takve komade nekvalitetnima. Odabir samo jednog kvalitetnog komada "može napraviti ogromnu razliku". "Zvuči tako nevažno, ali naš izgled i naša garderoba zaista su odraz tko smo", objasnila je Teich.

Sako Christie Sezane, 175 eura
Vuneni blejzer &Other Stories, 179 eura
Sako Karl Lagerfeld, Zalando, 349 eura
Sako Benvenuto Othello, Zalando, od 229.95 eura

Pročitajte više