Ove predivne vaze ne mogu se slomiti, a uz njih je cvijeće duže zdravo i svježe

Foto: potr.co

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVAKI dom ljepši je s biljkama. Za koju god opciju se odlučite - biljke u tegli ili rezano cvijeće - ne možete pogriješiti. Danas ćemo se fokusirati na svježe cvijeće koje u proljeće i ljeto preplavi tržnice. Ono osim prekrasnog mirisa u prostor unosi i pozitivnu energiju. No mnogi se muče održavati ga živim duže vrijeme. 

Svježe rezano cvijeće je krhko pa ga mnogi odluče preskočiti prilikom kupovine. Rijetki su oni koji znaju kako brinuti o njemu. Ako spadate u prvu skupinu, među one kojima gotovo uvijek cvijeće prebrzo uvene, mogle bi vas oduševiti ove vaze. 

POTR Letterbox vaza koristi vrlo star trik, još iz 17. stoljeća, da bi cvijeće održala svježim, zdravim i živim. Brend POTR ima sjedište u Glasgowu, a svoje vaze šalje diljem svijeta, pa tako i nama. 

Bakrena drška čini vazu samočistećom

Evo kako funkcioniraju njihove vaze. Uz njih dolazi bakrena drška koja stvara optimalne uvjete da cvijeće ostane svježe što je duže moguće. Bakar je prirodni antimikrobik koji ubija bakterije nakupljene u vodi u vazi, omogućujući cvijeću da raste i živi dulje te da ga bakterije ne zaraze. Dakle, čini vazu samočistećom.

Ako pak ne želite kupovati nove vaze, možete probati ono što su radili u 17. stoljeću - ubacite bakreni novčić u vazu. Kako je otkrio suosnivač POTR Potsa Andrew Flynn u intervjuu za Yanko Design, on je ideju za vaze dobio od svoje bake. 

"Bio sam s njom u kuhinji jednog dana kada je pripremala svježi buket, rezala stabljike te je u jednom trenutku bacila novčić od 2 penija u jednu od vaza. Kad sam je pitao zašto je to napravila, objasnila mi je da bakar u novčiću dulje održava cvijeće", rekao je Flynn.

Dolaze u tri pastelne boje

Vanjski dio vaze inspiriran je origamijem i izrađen od recikliranog polipropilena i visokokvalitetne silikonske gume te štiti bakrenu "stabljiku" koja se nalazi među stabljikama cvijeća. Inovativna vaza ima dizajn ravnog pakiranja, što smanjuje ugljični otisak isporuke za više od 100 puta.

Može se prati u perilici i neće se slomiti/zgnječiti ako padne na pod, jednostavno će odskočiti. U nju mogu stati pun buket cvijeća i litra vode, a mekani silikonski rub vaze služi kao jastučić za stabljike cvijeća, sprječavajući oštećenje.

Vaze dolaze u tri pastelne boje, a mogu se kupiti u setu s bakrenom drškom ili bez nje. Ako se kupuju u setu, cijena je 39.60 eura (298.36 kn), a ako se kupuju pojedinačno, koštaju 23.30 eura (175.56 kn), dok je bakrena drška 18.64 eura (140.45 kn). Vaze možete vidjeti ovdje

Pročitajte više