Ovih 6 pogrešaka u spavaćoj sobi uništava vaš seksualni život

Foto: mi.hr/amazon.de/posteljina.hr/dm.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO ste primijetili pad libida, niste sami. Dožive to mnogi tijekom života. Za to može biti mnogo uzroka, a jedan od njih je stanje vaše spavaće sobe. Kameelah Phillips je ginekologinja iz New Yorka, a ističe važnost stvaranja ugodnog i sigurnog prostora za zdrav seksualni život. Treba to biti okolina u kojoj se pojedinci osjećaju ugodno i slobodno izražavati svoje želje bez straha od osude, a to uključuje i fizičke značajke mjesta u kojemu se intimnost odvija. Evo što možete poboljšati.

Podignite temperaturu

Eksperiment u Nizozemskoj pokazao je da su parovi koji su doslovno imali hladna stopala imali više poteškoća s postizanjem orgazma u usporedbi s onima koji su obuli udobne čarape, pri čemu im se stopa uspjeha popela na 80%. Neuropsihijatar Daniel Amen kaže da je područje mozga povezano s genitalnim senzacijama blisko dijelu koji obrađuje stanje stopala.

Stoga, slobodno obujte udobne čarape i pazite na temperaturu u svojoj spavaćoj sobi.

Xiaomi senzor temperature i vlage, mi.hr, 10 eura

Nered ubija libido

Kaotičnost može činiti više od samo zagušenja vašeg prostora. Guši i vaš ljubavni život. Studija iz 2009. pokazala je da žene koje žive u neredu imaju povišene razine kortizola, hormona stresa, uz veći broj simptoma depresije.

Studija provedena 2012. na UCLA-u je pronašla jasnu vezu između stresa, nereda i povišene razine kortizola kod žena. Budući da je stres poznat kao gasitelj libida, pospremanje spavaće sobe moglo bi pojednostaviti prostor i potencijalno razbuktati plamen u intimnim odnosima.

Prljave plahte

Nastavno na prethodno, zanemarivanje čistoće može suptilno potkopavati vaš seksualni život. S obzirom na to da provodimo značajan dio vremena u krevetu svaki tjedan, redovito pranje posteljine ključan je sastojak zdravlja, uključujući i seksualno zdravlje.

Mikrobiolog s NYU-a Philip Tierno preporučuje tjedno pranje posteljine. Također savjetuje ulaganje u zaštitu madraca i jastučnice kako bi ih se zaštitilo od nakupljanja stanica kože, grinja, znoja i drugih ostataka koje obično prikupljaju tijekom vremena.

Zaštita za madrac, Amazon, 31.99 eura
Jastučnica, posteljina.hr, 9.99 eura

Maknite tehnologiju iz sobe

Donošenje tehnologije u spavaću sobu može više naštetiti vašem seksualnom životu nego što mislite. Rezultati istraživanja iz 2023. pokazali su snažan utjecaj ovisnosti o društvenim mrežama na otprilike 210 milijuna ljudi diljem svijeta, pri čemu se njih 34% boji da su nešto propustili tijekom digitalnog detoksa.

Ovisnost o društvenim mrežama povezana je s negativnim efektom na erektilnu disfunkciju. Tehnologija u spavaćoj sobi također može poslužiti kao ometanje i smanjiti učestalost intimnih susreta, a partneri to uopće ne primjećuju.

Pripazite na nepovoljne mirise

Možda ste se naviknuli na miris svojeg prostora do te mjere da ga ne primjećujete, ali imajte na umu da mnoga znanstvena istraživanja ukazuju na vezu između seksualne uzbuđenosti i osjeta mirisa. Dobar miris je važan za postizanje odgovarajućeg raspoloženja.

Glade mirisna svijeća, dm, 10.50 eura
Profissimo mirisne lučice, dm, 2.35 eura

Pobrinite se za privatnost

Ako vašoj spavaćoj sobi nedostaje privatnosti, teže ćete se opustiti i u potpunosti uživati. Zaključajte vrata i navucite zavjese, oboje ćete se lakše opustiti i prepustiti trenutku. Dobre zavjese će poslužiti ne samo za privatnost već i kao lijep ukras u vašoj sobi.

Set zavjesa, Posteljina.hr, 19.99 eura
Blackout zavjese, Posteljina.hr, 54.99 eura

Pročitajte više