Ovih pet proizvoda nemojte bacati

Foto: dm.hr/Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI će rado zadržati tegle i kutije kako bi ih ponovo iskoristili, a i uštedjeli novac. Sve se više govori o otpadu i održivosti, stoga je govoriti o stvarima koje ne bismo trebali samo tako baciti sve važnije. Ovih pet predmeta možete iskoristiti više puta.

>> Ne bacajte stari mobitel, prenamijenite ga

Stara posteljina

Ovisno o tkanini, posteljinu možete iskoristiti na više načina. Posteljina može biti odlična podloga ako bojate zidove, a odlična je i za krpe za čišćenje poda i drugih površina u domu. Ako je tkanina posebno ugodna i lijepa, možete je iskoristiti za šivanje drugih predmeta ili pak iskoristiti za zamatanje poklona, što ne samo da je lijepo, već je i kreativno, piše Homes&Gardens.

Četkice za zube

Vjerojatno ste već čuli da jako puno toga možete očistiti koristeći staru četkicu za zube. Njima možete očistiti male pukotine i spojeve fuga, detalje na obući, a ako se želite zadržati na dentalnoj njezi, odlične su za čišćenje udlaga i proteza.

Naravno, u nekom će se trenutku do kraja istrošiti i tad ih slobodno bacite. Do tada im nađite drugu svrhu. Za još veću održivost, dajte prednost četkicama od bambusa ili drva.

Drvena četkica za zube, dm, 2.38 eura

Posude za hranu

Toliko hrane dolazi u krasnim, kvalitetnim posudama, bilo da je riječ o staklenkama za ajvar ili kvalitetnim staklenim bocama. Tegle je lako iskoristiti za pohranu zaista bilo čega, od hrane do figurica, a staklene boce popularne su kao držači za visoke svijeće.

Manje posudice i teglice možete iskoristiti za pohranu začina, uključujući vlastite mješavine začina.

Plastične boce

Simbol neodrživosti, plastična boca nešto je što će mnogi izbjegavati, no ako vam se ipak nađe u smočnici, iskoristite je. Koristite je umjesto kantice za zalijevanje biljaka ili izrežite dno boce i koristite kao maleni staklenik koji će sadnice držati na toplom i vlažnom.

Kartonske kutije

Naručili ste nešto i stiglo je u povelikoj kartonskoj kutiji? Odlično. Osim što su zaista izvrsne za pohranu, možete ih sačuvati i iskoristiti sljedeći put kad nekome nešto darujete. Kutije u kojima vam stižu različiti artikli vjerojatno su najjednostavnije za prenamijeniti. Mjesta za pohranu nikad previše.

Foto: Shutterstock

Pročitajte više