"Ovo je najbolji video ikad": Trgovine i drogerije su izbacile svoje božićne reklame

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆ smo pokrili neke od prvih božićnih reklama koje su izašle ranije, još prošlog mjeseca, a sada se posvećujemo blagdanskim reklamama maloprodajnih trgovačkih lanaca i drogerija. Lidl, Konzum, Kaufland, Plodine, Bipa, dm... izbacili su svoje božićne reklame, a vi nam u anketi niže recite koja vam je od njih najbolja. 

Kaufland

Kaufland ima nekoliko božićnih reklama. Ova prva koju smo izdvojili prikazuje blagdansku ponudu u Kauflandovoj trgovini, a kroz naraciju ugodnog starijeg glasa. Osim toga u reklami se može vidjeti i bogati blagdanski stol obitelji nakon obavljene nabave. Druga reklama je više humoristična i poziva kupce da u Kauflandu nađu sve što im treba. 


Lidl

Lidlova božićna reklama je globalna i ista kao i u drugim zemljama gdje Lidl ima svoje trgovine. U svojoj reklami Lidl želi podsjetiti gledatelje na golem utjecaj koji mala djela dobrote mogu imati tijekom blagdanske sezone. Maloprodajni oglas počinje ljupkim rakunom koji kroz prozor gleda malog dječaka i njegovu obitelj kako ukrašavaju božićno drvce.


Konzum

Konzumova reklama prati obitelj koja se priprema za Božić. U njoj se može vidjeti priprema hrane za blagdanski stol, kupovina poklona, kićenje bora, postavljanje lampica i sl. Neki su u komentarima na YouTubeu istaknuli da im se posebno sviđa pjesma. "Jako lijepo, i krasna pjesma", "Ovo je najbolji video ikad", neki su od njih. 


Plodine

U ovogodišnjoj božićnoj reklami od Plodina glavnu ulogu ima Marko Tolja koji pjesmom i plesom prikazuje blagdansku ponudu u ovoj trgovini, od hrane do igračaka. Nekima se reklama svidjela, drugima nije. "Najbolja reklama", "Prefora", "Najbolji džingl svemira", "Koja glupa reklama", neki su od komentara na YouTubeu. 


Studenac

U božićnoj reklami trgovine Studenac mogu se vidjeti neka poznata lica uključujući Maju Šuput, Gorana Bogdana i Marijanu Batinić. Oni pregledavaju ponudu trgovine, jure i biraju darove. "Sretni susjedi, sretni blagdani", poruka je ove kampanje. 


Bipa

Bipina blagdanska reklama je poput božićnog crtića. Kroz reklamu, osim što pozivaju kupce da pronađu poklone u Bipi, komuniciraju i "jedinstvene priče, iskustva i mogućnosti koje svatko ima u sebi i koja svijet čine posebnim mjestom". 


dm

dm isto ima par blagdanskih reklama posvećenih sezoni darivanja. Prvi je lista želja koja je pa, ogromna. Druga poziva kupce da potraže darove upravo u dm-u. 

Pročitajte više