Ovo je najdraži parfem Gwen Stefani. Bočica košta 165 eura

Foto: Profimedia/Promo/cultbeauty.com/gxvebeauty.com/lelabofragrances.com/byredo.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GWEN STEFANI nije samo pop zvijezda čiji su hitovi obilježili glazbene ljestvice, već je i ikona stila čiji su izbori kada je u pitanju šminka i moda postali gotovo jednako poznati i prepoznatljivi kao i njezine pjesme. U nedavnom intervjuu za CNN Underscored, Stefani je podijelila kako je šminka odigrala ključnu ulogu u njezinom životu.

Naime, prije nego što se posvetila glazbenoj karijeri, Gwen je u srednjoj školi radila iza kozmetičkog pulta i na tom poslu otkrila moć šminke. "Vidjeti kako se nečiji dan može promijeniti kada ih našminkate i učinite da se osjećaju kao najbolja verzija sebe bilo je nešto posebno", prisjeća se Stefani.

Inspirirana svojim iskustvom, Stefani je 2020. godine lansirala GXVE, vlastitu liniju šminke. "GXVE nije samo šminka, to je izraz moje kreativnosti i strasti", objašnjava Gwen. Proizvodi su dizajnirani tako da odgovaraju potrebama profesionalaca, ali i svakodnevnim korisnicima koji žele malo glamura u svojoj rutini ljepote.

Stefani je također otkrila da joj je, s obzirom na hektičan raspored, važno odvojiti vrijeme za sebe. U tom kontekstu sa CNN-om je podijelila da uživa u ritualu šminkanja i otkrila za kojim beauty proizvodima najčešće poseže. No dotaknula se i nekih drugih proizvoda, poput omiljene svijeće i parfema.

Beautyblender spužvica

Beautyblender, Cult Beauty, 19.60 eura

Da bi stvorila savršenu podlogu i postigla sjajni izgled lica po kojem je poznata, pjevačica koristi spužvicu Beautyblender, koju je potrebno smočiti prije upotrebe. "Već godinama sam obožavateljica Beautyblender spužvice i uvijek nanosim šminku s njom", otkrila je te dodala da ih mora nabaviti više jer joj uvijek misteriozno nestanu.

Dugotrajni mat tekući ruž za usne GXVE Beauty I'm Still Here

Dugotrajni mat tekući ruž za usne GXVE Beauty I'm Still Here, 24 dolara (22.39 eura)

"Moj prepoznatljiv izgled svakako su crvene usne", napominje Gwen, dodajući da je svoj prvi crveni ruž dobila od bake kao tinejdžerica. Gwen kaže da sada konačno može podijeliti svoju omiljenu crvenu nijansu sa svijetom, a riječ je o proizvodu njezinog brenda, dugotrajnom mat tekućem ružu za usne Beauty I'm Still Here.

Sprej za fiksiranje šminke One/Size Patrick Starrr

Sprej za fiksiranje šminke One/Size Patrick Starrr, trenutno je nedostupan na stranici brenda

Iako Stefani ima svoju kozmetičku liniju, voli isprobavati i proizvode drugih brendova. "Nedavno sam provela vrijeme s Patrickom Starrrom (američkim vizažistom, op.a) pa sam isprobala sve njegove One/Size proizvode", otkrila je i dodala da joj se posebno sviđa njegov sprej za fiksiranje šminke.

Maskara GXVE Beauty Can't Stop Staring

Maskara GXVE Beauty Can't Stop Staring, 20 dolara (18.66 eura)

Kada je u pitanju maskara, favorit joj je GXVE Beauty Can't Stop Staring. "Kad god želim transformirati svoj izgled iz dnevnog u noćni, stavim dodatni sloj ove maskare i nanesem GXVE Beauty Line It Up Gel Eyeliner, i spremna sam", kaže ona.

Svijeća Le Labo Santal 26

Svijeća Le Labo Santal 26, 70 eura

Pjevačica je također otkrila da se prilikom šminkanja osjeća opušteno i kreativno te da voli zapaliti svijeću za postizanje dodatnog mirisnog ugođaja. Njezin favorit je ovaj zadimljeni, kožni miris kultne marke svijeća Le Labo.

Parfem Byredo Bal d'Afrique 

Parfem Byredo Bal d'Afrique, 50 ml, 165 eura

Naposljetku, Gwen je otkrila koji miris trenutno nosi. "Ovo mi je trenutno jedan od najdražih mirisa, ali to se stalno mijenja", rekla je Gwen referirajući se na Byredo Bal d'Afrique.

Ovaj bogati, romantični miris brenda Byredo sadrži note vetivera, cedrovine, nevena, bergamota, buchua, ljubičice i ciklame. Istaknula je da je ovaj miris vrlo osoban za nju. "Uvijek me vraća na određena mjesta ili iskustva koja sam imala sreću doživjeti u svom životu."

Pročitajte više