Ovo je najpoželjnija torba na svijetu, ali joj je cijena paprena. Našli smo slične

Ilustracija/Foto: Shutterstock/guess.eu/mango.com/zalando.hr/charleskeith.eu

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KADA pričamo o najpopularnijim torbama današnjice, neke od njih su svakako Hermèsove. Najpopularniji su modeli Birkin, Kelly i Constance. Prva dva modela su donekle slična, a glavna razlika je ona odmah vidljiva, a ta je da Kelly ima jednu ručku i remen za rame dok Birkinica ima dvije ručke i nema remen za rame (iako je originalna imala). 

Birkin je više poput šik torbe za svaki dan namijenjene nošenju na pregibu ruke i često se nosi s otkopčanom bravom, za razliku od Kelly koja zahtijeva da preklop bude zatvoren. Inspiracija za Birkinicu bila je pjevačica i glumica Jane Birkin, koja je preminula u srpnju ove godine.

Po mnogima, ona je ikona stila koje je imala nemjerljiv utjecaj na modu. Torba Birkin je pak jedna od najtraženijih torbi današnjice, a cijene u preprodaji su vrtoglave. Tome doprinosi i to da je proces kupnje Hermèsove torbe u današnje vrijeme sve samo ne jednostavan - ne može se samo ušetati u trgovinu i išetati s Birkinicom. Torbe Birkin i Kelly podliježu strogim sustavima kvota u cijelom svijetu.

@sepidehghmi Its a birkin ✨ 🩶 #hermesunboxing #birkinbag #birkin #birkinsellier25 #birkinsellier ♬ original sound - jadoredior

Jedna od najpoželjnijih torbi današnjice

Hermès nikome ne dopušta kupnju više od dvije "kvotne torbe" u jednoj kalendarskoj godini. Ako torbu Birkin i Kelly npr. kupite u ožujku, morate pričekati do sljedeće godine prije nego što kupite drugu. No da biste istu kupili važno je razviti odnos s Hermèsom i prodajnim predstavnikom i, naravno, imati novaca za nju. 

Kada je bila tek izašla, torba Birkin je koštala oko 2000 dolara, a danas joj se cijena kreće između 10.000 i 40.000 dolara, iako stilovi s posebnim ili rijetkim završnim obradama mogu koštati puno više.

@lovelydayforyou2 Hermes birking bags >> #birkinbag #hermesbirkin #hermes #fyp ♬ suara asli - Dezalyr.

Tako na primjer je Sotheby’s prodao Birkin za više od 450.000 dolara 2022. Birkinica s ružičastim zlatom i dijamantima, koju je 2012. dizajnirao Pierre Hardy, dosegla je nevjerojatna dva milijuna dolara.

Našli smo slične modele po nižim cijenama

Upravo zato ne iznenađuje da vrlo malo ljudi posjeduje pravu Birkinicu, ali ako vam se sviđa izgled, ali nemate taj budžet, na tržištu postoje pristupačnije alternative sličnog izgleda ili karakteristika. Našli smo i izdvojili neke niže. 

Guessova kožna torba Cristina podsjeća na slavnu Birkinicu, ali dolazi po nižoj cijeni. Dolazi u nekoliko veličina, više boja i završnih obrada. Izdvojili smo dvije opcije. 

Guess Cristina, cijena na popustu je 312 eura (2350.76 kn)
Guess Cristina, 450 eura (3390.52 kn)

Još jedan Guessov model podsjeća na Birkinicu, a radi se o torbi Enisa. Ova koju smo izdvojili dolazi u croco printu kao i jedan od skupljih Birkin modela. Jedino što je on bio i izrađen od krokodilske kože, dok ovaj Guessov nije. 

Guess Enisa, 155 eura (1167.85 kn)

Sličnog stila, ali naravno ne identična je i ova Mangova torba koja dolazi u crnoj i smeđoj boji i ima efekt krokodilske kože. 

Mango torba efekta krokodilske kože, 49.99 eura (376.65 kn)
Mango torba efekta krokodilske kože, 49.99 eura (376.65 kn)

Ako ste u potrazi za torbom tog stila, ali nešto manje veličine mogla bi vam se svidjeti ova ručna torba Bulgur Valentino Bags. Dolazi u crnoj, tamnocrvenoj i prljavo bijeloj boji. Izrađena je od umjetne kože. 

Valentino Bags Bulgur ručna torba, cijena na popustu je 101.95 eura (768.14 kn)

Izdvajamo još jedan Valentino Bags model koji podsjećaj na Birkinicu, ima krokodilski efekt i dolazi u smeđoj i crnoj boji. 

Valentino Bags Fire ručna torba, 159.13 eura (1198.96 kn)
Valentino Bags Fire ručna torba, 159.13 eura (1198.96 kn)

Charles & Keith u svojoj ponudi isto ima jedan manji model koji zapravo podsjeća i na Birkin i na Kelly torbu, svojevrstan miks ta dva modela. Dolazi u crnoj, bijeloj i lila boji. 

Charles & Keith Aubrielle, 75 eura (565.08 kn)
Charles & Keith Aubrielle, 75 eura (565.08 kn)

Pročitajte više