Ovo je najtraženija frizura godine, prema TikToku

Foto/Screenshot: YouTube/Profimedia/emmezeta/pinkpanda.hr/top.hr/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ESTETIKA žene mafijaša dominirala je društvenim mrežama, ali i izvan njih, ove zime. Trend je obuhvatio modu i šminku, a sada se širi i na frizuru. Ako imate upitnik nad glavom o tome kakva je točno frizura koja odražava taj trend, sjetite se Michelle Pfeiffer u filmu Scarface. Ako se ne možete sjetiti ili niste gledali taj film, evo fotke.

Screenshot: YouTube

Florence Pugh nosila je ovakvu frizuru još prošle godine

S obzirom na to da je ovaj trend nastavak estetike žene mafijaša, nosi i ime koje to odražava - mob wife bob, odnosno bob frizura žene mafijaša. Kao što smo već naveli, frizura je inspirirana likom Elvire Hancock iz filma Scarface iz 1983. godine, koji je utjelovila Michelle Pfeiffer.

Radi se o klasičnoj bob frizuri koja uključuje slojeve na gornjem dijelu, koji joj daju volumen, a tu su i šiške koje nježno padaju preko očiju. Ovaj trend počeo je polako osvajati i svijet poznatih prošle godine. Među prvim celebovima s ovom frizurom bila je Florence Pugh, koja se na nju odlučila za događaj povodom ponovnog otvaranja Tiffany trgovine u New Yorku prošlog travnja.

@vogue.australia #FlorencePugh attends the #Tiffany ♬ one thing ktmelodies flip - ktmelodies

Ususret proljeću, ovaj stil doživljava svoj procvat na društvenim mrežama te je sve traženiji u frizerskim salonima. "Mob wife bob je klasična, lagano slojevita bob frizura, ali s ozbiljnim volumenom i drskošću", objašnjava frizer slavnih i ambasador Alfaparfa Milano Mark Townsend za Bustle.

@faick_hair Haircut transformation 💇🏻‍♀️#cut #haircut #longhair #bob #fringe #curtainbangs #hairvideos #viral #tiktok ♬ Buffering - 酸菜果冻

Izgled Michelle Pfeiffer u Scarfaceu već godinama inspirira mnoge

On dodaje da izgled Michelle Pfeiffer u filmu Scarface već duži niz godina služi mnogima kao inspiracija. "Kasnih 80-ih i ranih 90-ih, ovaj smo izgled često viđali u filmovima i na modnim pistama", prisjeća se Townsend.

"Nikada neću zaboraviti Naomi Campbell kako šeta Versace pistom sa svojim kolegicama supermodelima, uz pjesmu Freedom Georgea Michaela, dok je njena bob frizura poskakivala pri svakom koraku."

@ashlynnrudzinski 👀✂️ the bangs complete the french bob 🤭 #shorthairstyles #shorthair #bob #frenchbob #bangs #shorthairwithbangs ♬ original sound - alisha.メ૦

Drugim riječima, ova frizura se svako toliko vraća u fokus. Upravo se to događa i sada, barem ako je suditi po društvenim mrežama i brojnim videima s njom u prvom planu. Ako se ovoga proljeća odlučite za ovakav bob, imajte na umu da zahtijeva stiliziranje kod kuće s odgovarajućim proizvodima i alatima, kako bi izgledao kao da ste netom izašli iz salona.

Evo kako održavati ovakvu frizuru kod kuće, a da izgleda kao da ste izašli iz salona

Townsend objašnjava da je voluminozni izgled lako rekreirati kod kuće. Savjetuje da u salonu tražite duljinu koja je centimetar ispod brade, tako da, kada se stilizira, pada na bradu. "Dodajte nekoliko slojeva pri vrhu za volumen, a krajevi neka budu ravni."

Što se tiče stiliziranja kod kuće, otkriva omiljene proizvode. "Za postizanje ovog stila ključan je volumen, stoga počnite nanošenjem pjene za volumen na vlažnu kosu - moj omiljeni proizvod je Hours Full-Time Plumping Mousse. Zatim kosu osušite koristeći malu okruglu četku ili četku za feniranje po vlastitom izboru."

Nakon što je vaša kosa potpuno suha Townsend savjetuje uvijanje vrhova prema unutra - to možete postići četkom za oblikovanje, viklerima ili uvijačem. Ostavite kosu da se ohladi kako bi frizura ostala postojana.

Na kraju, Townsend preporučuje korištenje proizvoda za volumen i sjaj. "Moja tajna za volumen je prskanje korijena šamponom za suho pranje Olaplex, zatim češljanje i tapiranje. Ovaj bob sjaj čini modernim, stoga završite frizuru s Alfaparf Milano Semi di Lino Cristalli sprejem koji neće otežati kosu." 

*Klikom na sliku bit ćete preusmjereni na artikl u trgovinu. 

Pročitajte više