Ovo je računalni miš koji se nosi na prstima. U Kickstarter kampanji košta 59 eura

Foto: kickstarter.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆINA ljudi koristi računalni miš prilikom rada na stolnom računalu, a mnogi i kada koriste laptop posežu upravo za tim dodatkom umjesto da koriste trackpad. Ovaj gadget već je godinama mnogima koristan, a puno njih bi se složilo da mu ništa ne fali takvom kakav je.

No kreatori gadgeta i korisnih svakodnevnih tehnologija iz Njemačke odlučili su ga pokušati poboljšati. Izradili su Clip Mouse - minimalistički računalni miš koji se nosi na prstima i ne zahtijeva ravnu radnu površinu. On je trenutačno predmet kampanje na Kickstarteru, a dizajniran je u Berlinu u Njemačkoj da bi replicirao značajke Appleovog Magic Mousea. No može se koristiti i s PC računalima. 

Nosi se preko gornjeg i donjeg dijela kažiprsta i srednjeg prsta

"Jednostavno ga pričvrstite na ruku. Pokrenite konfiguracijsku aplikaciju i spremni ste. Clip Mouse spojit će se putem Bluetootha 5.0 na vaš Mac ili PC i funkcionirati kao obični miš. Možete izvoditi sve poznate geste i funkcije iz Magic Mousea s Clip Mouseom", opisuju ga na Kickstarteru. 

Ima oblik poput bočno postavljenog slova U i nosi se preko gornjeg i donjeg dijela kažiprsta i srednjeg prsta korisnika. Dok korisnik pomiče ruku kroz uobičajene pokrete pomicanja kursora, integrirani akcelerometar detektira horizontalne pokrete miša prenoseći ih računalu putem Bluetootha.

Kickstarter kampanja premašila ciljani iznos

Kada korisnik želi tipkati, a da miš pogrešno ne protumači njegove pokrete, potrebno ga je privremeno onesposobiti pritiskom na gumb sa strane. 

Dostupan je u jednoj, univerzalnoj veličini "dizajniranoj da odgovara gotovo svim tipovima ruku". Ugrađena litij-ionska baterija pruža 50 sati rada s jednim punjenjem, a navode da je ponovno punjenje Clip Mousea jednostavno poput korištenja USB-C kabela.

Za iznos od 59 eura trenutno možete kupiti takav miš putem Kickstarter kampanje koja je već premašila ciljani iznos od 3500 eura, a navode da miš šalju diljem svijeta. Može se kupiti crni ili bijeli. Dodaju da je pretproizvodnja u tijeku, a planirano slanje Clip Mousea u listopadu 2023. Kampanju pogledajte ovdje

Pročitajte više