Ovo su najbolje bežične slušalice prema mišljenju audiourednika Tom's Guidea

Foto: nurasound.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BEŽIČNE slušalice sve su popularnije, a između toliko modela na tržištu teško se odlučiti i odabrati one idealne. No možda vam pomogne mišljenje osobe koja se profesionalno bavi testiranjem bežičnih slušalica.

Isprobao je razne modele, a jedne su mu se posebno svidjele. Evo koje su bežične slušalice njegov favorit u 2022. godini. 

"Jedna od mnogih stvari koje volim u svom poslu audiourednika jest to što puno vremena provodim slušajući sve najnovije audioproizvode. Od naglavnih slušalica i slušalica za uši do Bluetooth zvučnika i soundbarova, to je uzbudljiva i privilegirana uloga koja neprestano podiže moja očekivanja za boljim audiostandardima", piše Lee Dunkley za Tom's Guide. 

ANC slušalice

Jedan od trenutno najpopularnijih audiosektora su slušalice s aktivnim poništavanjem buke (ANC), a 2022. doživjela je obilje novih modela, uključujući Samsung Galaxy Buds 2 Pro, Google Pixel Buds Pro, Bose QuietComfort Earbuds 2 i, naravno, moćne Apple AirPods Pro 2.

"Uživao sam slušajući ih sve. Svi oni nude spektakularnu ravnotežu mogućnosti poništavanja buke i performansi kvalitete zvuka, a impresionirali su me svi gore spomenuti modeli i način na koji kontinuirano uspijevaju pogurati performanse ANC-a naprijed. No postojao je jedan set koji se isticao iznad svih drugih slušalica za poništavanje buke", istaknuo je Lee. 

NuraTrue Pro, 2704.88 kn (359 €)

"No nisu samo bolje performanse ANC-a ono što je pokretalo audiorazvoj u posljednjih nekoliko mjeseci. Jedan od najuzbudljivijih audiorazvoja ove godine bilo je predstavljanje Qualcommovog aptX Lossless Audio kodeka. Izvorno najavljen 2021., novi kodek obećava zvuk CD kvalitete preko Bluetooth bežične veze", navodi ovaj audio urednik.

NuraTure Pro

Upravo zato ga je oduševio model slušalica NuraTure Pro brenda NuraSound. Radi se o modelu koji ima podršku za novi kodek aptX Lossless. 

"Intrigantno je da me se najviše dojmila visokokvalitetna audiopodrška, iako je bila dobrodošla i otvara put audiofilskoj kvaliteti zvuka za sljedeću generaciju slušalica", ističe Lee. 

"Personalizirani zvuk slušalice NuraTrue Pro za mene su bile svojevrsno otkriće otkako sam ih prvi put upoznao ranije ove godine. Što se tiče izvanrednih razina zvučnog angažmana, ovo su slušalice s najboljim zvukom koje sam čuo ove godine, zahvaljujući izvanrednim mogućnostima Nurine personalizirane tehnologije ugađanja zvuka koja je savršeno funkcionirala za moje uši", dodaje audio urednik. 

Personalizirana postavka ga je iznenadila te je bila puno snažnija i učinkovitija nego što je zamišljao. 

"Usporedbe radi, moćne Apple AirPods Pro 2 neprestano se prilagođavaju kako bi optimizirale izlaz zvuka pojedinačnim ušima, ali ne uspijevaju postići razine ravnoteže i angažmana koje je Nurina personalizirana zvučna tehnologija uspjela postići u mojim ušima. Nijedna druga slušalica ne uspijeva zvučati ovako privlačno i ritmički uzbudljivo", ističe. 

"Kao par hi-fi zvučnika u ušima"

Usporedio je zvuk iz slušalica s iskustvom slušanja par zvučnika kao dijela hi-fi glazbenog sustava kod kuće. 

"Nijedna druga slušalica ne uspijeva zvučati ovako privlačno i ritmički uzbudljivo. Jednostavno zvuče kako treba. Glasovi zvuče nevjerojatno dobro artikulirano, a ravnoteža frekvencija zbog koje ljudski glas zvuči tako prirodno i uvjerljivo na Nuri je savršeno usklađena", dodaje. 

Navodi da su upravo ove slušalice njegove omiljene u 2022. godini. 

"Ponekad je teško kvantificirati ono što čini izvrstan zvuk, ali s Nurinom tehnologijom personalizacije, omogućenom na najnovijim slušalicama, teško je trenutno pronaći privlačniji i dinamičniji par slušalica za uši. Slušanje NuraTrue Proa je kao da imate par hi-fi zvučnika u ušima i iz tog razloga one su moje najdraže slušalice godine bez sumnje", zaključuje.

Recenziju možete pročitati ovdje, a NuraTrue Pro slušalice možete vidjeti ovdje (2704.88 kn / 359 €). 

Pročitajte više